Élet-Stílus

Csúcsfogyasztó: csúcs napelemes kütyük

A Föld Napja alkalmából csokorba szedtünk néhány napelemes szerkezetet. Áramot nem igénylő ébresztőóra, légkondicionáló, mobiltöltő retikül – naponta használt eszközök mindannyiunk érdekében.

Korábbi darabok a Csúcsfogyasztóban:

Telefontöltős zöldbicikli
A világ legdrágább vodkája
A világ legdrágább ásványvizei

A Sole Mio a világ első napelemes egere. Bárgyú kezdeményezésnek tűnhet, tekintve, hogy egy egér sok áramot nem fogyaszt, de az első látszat csúnya tévedés: számítások szerint több száz millió elemet spórolhatunk vele évente, világszinten. Természetes és mesterséges fény kombinációjával működik.

Csúcsfogyasztó: csúcs napelemes kütyük 1

Az egér mellett rengeteg elemet használunk el ébresztőórákkal. Kicsit furán hangzik egy napelemes ébresztőóra, a Green Clock mégis ezen hivatott segíteni. A szerkezet működtetése igen egyszerű: évente egyszer kell csupán feltölteni, és ez egész évi (!) működést biztosít – nem kell tehát aggódni a felhős és esős napok miatt.

Csúcsfogyasztó: csúcs napelemes kütyük 2

Eddig nemigen gondoltak rá, bár teljesen egyértelmű – a légkondik egész nap sütkéreznek, miért ne használjuk ezt ki? A California SolCool Inc. pont ezt tette, készülékük egy nagy szobát képes lehűteni, működik napenergiával, hálózati energiával és egy nagykapacitású akkumulátorral van ellátva arra az esetre, ha netán meleg, de felhős napunk van. A készülék maximum 500 watton üzemel, ami kevesebb, mint a fele az átlagos piacon lévő készülékeknek.

Csúcsfogyasztó: csúcs napelemes kütyük 3

—-Mobil és headset—-

A talán legtöbbet használt elektromos áramot fogyasztó
készüléke manapság a mobiltelefon. Mégsem lehet az piacon sok ilyen készülékkel találkozni. Az első ilyen telefont az NTT DoCoMo gyártotta. A külső borítás javarészt napelemekből áll, asztalon, fényes helyen tartva ezzel teljes töltöttséget lehet elérni. Hálózatról is tölthető természetesen.

Csúcsfogyasztó: csúcs napelemes kütyük 4

A világ első napelemes Bluetooth headsetjét az Iqua dobta piacra. Az egyeAz Iqua BHS-603 SUN felületén napelemek kaptak helyet, a mobiltelefonhoz képest nagy előnye, hogy általában napos helyen használjuk.

Csúcsfogyasztó: csúcs napelemes kütyük 5

—-Napelemes töltő nőknek és férfiaknak—-

Nők számára fejlesztette ki Jo Hynek a Power Purse nevű retikült. A kistáskával minden elektromos kütyüt – mobilt és mp3 lejátszót fel lehet tölteni, mindezt egy séta közben, munkába menet, vagy akár két áruház között. A 300 dolláros ár lehet egyedül riasztó.

Csúcsfogyasztó: csúcs napelemes kütyük 6

Unisex azonban a Solio napelemes töltője, amely univerzális csatlakozókkal felszerelve érkezik. Ha valakinek nincs ínyére lecserélni meglévő mobiltelefonját vagy mp3 zenegépét, töltheti ezzel, de hozzácsatolhatja PDA-ját, digitális kameráját is. Beépített akkumulátora a napon feltöltődik, ezzel később – akár éjszaka is tölthetjük készülékeinket. Egy teljesen feltöltött Solio egy mobiltelefont képest teljesen feltölteni, ha napon van, egy iPod töltését is elvégzi közben. Egy órás töltéssel egy órás zenelejátszást kapunk.

Csúcsfogyasztó: csúcs napelemes kütyük 7

Javasoljon Ön is terméket a Csúcsfogyasztóba!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik