Élet-Stílus

Amerikai elismerés Szávay Ágnesnek

A Sports Illustrated nevű amerikai lap az idei év legtöbbet fejlődött női játékosának titulálta a fiatal magyar tehetséget, aki a 2007-es évet a világranglista 189. helyén kezdte, de jelenleg már a 20.

A sportlap összeállítást közölt az elmúlt teniszszezonról, és a szakíró Jon Wertheim különböző kategóriákban megnevezte a legjobbakat. A nőknél és a férfiaknál természetesen nem volt kérdés, hogy ki az év teniszezője: Justine Henin illetve Roger Federer végzett a lista élén. A legtöbbet fejlődött nőknél Anna Csakvetadze, Viktoria Azarenka és Aggie Radwanksa neve is felmerült, de a szakíró választása végül a fiatal magyarra esett.

Indoklásként Werthetim csak annyit írt, hogy Szávay rengeteget javított világranglistás helyezésén. A magyar klasszis két tornagyőzelmét (Palermóban és Pekingben) nem említi, mint ahogy a remek US Open-szereplésről, vagy a sérülés miatt feladott New Haven-i finálé sem szerepel a cikkben.

A férfiaknál ugyanebben a kategoriában a horvát Ivo Karlovic került az első helyre. A konkurencia (David Ferrer, Juan Martín del Potro és Juan Monaco) itt is nagyon erős volt, de a 77 helyet előrelépő 208 cm magas játékos lett a befutó. Karlovic idén három különböző borításon nyert 3 ATP-versenyt, és ő ütötte a legtöbb ászt a teljes férfimezőnyben.

Az év meccsét a férfiaknál a svájci klasszis és Rafael Nadal játszotta a wimbledoni döntőben. A nőknél a US Open elődöntője, Justine Henin és Venus Williams között lett az év mérkőzése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik