Közélet

Kikérte magának a róla keringő legendát a távozó államtitkár

Répássy Róbert szerint nem igaz, hogy kiszavazott a pártból és azért kellett mennie. Az okokról továbbra sem akar beszélni, de a vádaknak véget akar vetni. Szerinte belülről támadják.

Cáfolta Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium távozó parlamenti államtitkára, hogy egy titkos szavazás miatt menesztette Orbán Viktor.

A csütörtöki Figyelő arról számolt be, hogy fideszes forrásaik szerint Répássy és öt párttársa nemmel szavazott Handó Tündére, Szájer József feleségére, amikor az Országos Bírói Hivatal vezetőjének megválasztásáról kellett dönteni. A legendák szerint Orbán nagyon jól tudta, kik a nemmel szavazók és megkérte őket, hogy aznap délután menjenek be hozzá egy kávéra elmondani az álláspontjukat, de nem jelent meg senki, ezzel az érintettek eljátszották a miniszterelnök bizalmát.

Az Index kérdésére Répássy ezt a történetet szemenszedett hazugságnak nevezte. Azt mondta: egyértelmű, hogy valakik a pártból próbálják bemocskolni, a titkos szavazás ugyanis a képviselők számára becsületbeli ügy. Hozzátette: nem vitatja a miniszterelnök döntését, mellyel leváltotta posztjáról, de ebben a kérdésben továbbra sem akar nyilatkozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik