Kultúra

Létezik, hogy Ridley Scott elárult egy óriási titkot a Szárnyas fejvadász 2-vel kapcsolatban?

A rendezőlegenda egy interjúban olyat mondott, amely a kultikus alapfilmet és a már bejelentett folytatást illetően is mindent megváltoztathat.

Miközben a magyar mozikba holnap megérkező, határozottan jól sikerült Mentőexpedíciót népszerűsíti, Ridley Scott lépten-nyomon beszél más hozzá kötődő projektekről is, mint pl. a már hivatalos címmel is rendelkező Prometheus 2, illetve a Szárnyas fejvadász folytatása, amelyet ugyan Denis Villeneuve fog rendezni, de a mozi Scott ötlete alapján készül majd és a produceri teendőket is ő fogja ellátni. A rendezőfejedelem nemrég a Yahoo Movies-nak adott interjújában érintette a sequel témáját, mellyel kapcsolatban előbb megerősítette Ryan Gosling szereplését a filmben, majd kitért a hosszas huzavona után Rick Deckard megformálását ismételten elvállaló Harrison Fordra:

Az első 2017-ben játszódott, szóval a visszatérésünk nagyjából 2047-ben fog. Ryan Gosling benne lesz és visszakaptam Harrisont is, aki először azt mondta nekem, „Ugyan már!”, mire én azt feleltem „De olvasd ezt el!”, mígnem úgy rémlik, valami olyasmit válaszolt, hogy „Ez a legjobb szkript, amit valaha olvastam.”. Pár éve már dolgozunk rajta.

– összegezte a rendező Ford meggyőzésének történetét, majd pedig olyasmit talált mondani a színész alakította legendás karakterrel kapcsolatban, amely egy több mint 30 éve vitatott kérdés végére tehet pontot:

Ő persze, hogy egy nyavalyás replikáns. Ezt (az új filmben) kénytelen is lesz bevallani.

Magyarán ha hihetünk Scottnak a végén kiderül, hogy miként azt korábban is sok rajongó feltételezte, Rick Deckard már az alapfilmben is egy mesterséges humanoid volt, pont olyan, amilyeneknek a levadászásával foglalkozott. Na de álljunk csak meg egy percre: hiszen a Szárnyas fejvadász sztorija szerint a replikánsok maximum négy évig élhetnek. Tehát Deckard figurájának három évtizeddel később már rég halottnak kellene lennie, nem igaz? Esetleg előfordulhat, hogy ő eredendően egy fejlettebb modell, vagy ha nem az, akkor az évek során megtalálta a módját annak, hogy életben maradjon? Ridley Scott ezekre a kérdésekre már nem adott választ, így ha igaz is, amit elhintett, még legalább két évet kell várnunk arra, hogy a dolog a mozikban beigazolódjon.

Forrás: Yahoo Mives via Screenrant

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik