Belföld

Ismeretterjesztő füzeteket adna ki a PM

A Pénzügyminisztérium a jövőben önálló kutatási füzetekkel jelentkezik, azzal a céllal, hogy támogassa a kormányzati döntéshozatalt, illetve tájékoztassa a szakmai köröket - mondta László Csaba pénzügyminiszter a tárca keddi sajtótájékoztatóján Budapesten.

Elmondta: a sorozatot a tárca stratégiai elemző önálló osztálya készíti, amelynek feladata, hogy a pénzügypolitika kiemelt területein az összefüggéseket feltárja. László Csaba jelezte, hogy a kutatási füzetekben felvázolt témák hangsúlyozottan a kutatók álláspontját, és nem a Pénzügyminisztérium hivatalos véleményét tükrözik. A pénzügyminiszter szerint a tárca a jövőben rendszeresen jelentkezik a kutatási füzetek egyes kiadványaival annak érdekében, hogy a kormányzati feladatok megalapozását szolgálják a minisztérium kutatói által készített tanulmányok.

Lelkes Orsolya, a sorozat szerkesztője elmondta: az első két tanulmány a piaci környezet, a szabályozás és vállalkozásösztönzés témakörét, valamint az infrastruktúra-hálózatok és a gazdasági versenyképesség kérdését taglalják. Előkészületben vannak olyan munkák, amelyek a magyarországi külföldi tőkebeáramlás, az innováció, a munkaerőpiac, a környezetvédelem kérdéskörét tekintik át, valamint vizsgálják ezeken a területeken az esetleges kormányzati beavatkozás lehetőségeit, azok hatását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik