Közélet

Több százan kitörtek a bicskei vasútállomásról

A rendőrök nem tudták feltartóztatni a tömeget. A menekültek a vasúti sínek mentén haladnak tovább, Győr irányába. Mintegy 50-en a másik irányba is kitörtek, Budapest felé.

Korábbi hír Bicskéről, hogy nem sokkal péntek délután egy óra előtt 64 illegális bevándorló átugrott a bicskei befogadóállomás kerítésén és elszaladt – jelentette be Kiss Attila, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) főigazgató-helyettese budapesti sajtótájékoztatóján. A menekülteket Budapesten, a Budafoki úton regisztrálták, majd busszal szállították őket a bicskei befogadóállomásra. A bevándorlók látszólag együttműködtek, de amikor leszálltak a járműről, elfutottak.

Beszámolt arról is, hogy a Bicskén félreállított vonaton levő menekültek – miután ők továbbra sem működnek együtt a hatóságokkal – felajánlották, hogy válasszanak maguk közül szószólót, akinek megmutatják a bicskei befogadóállomást. Erre azonban nem mutattak hajlandóságot. Kiss Attila szerint ebből az a következtetés vonható le, hogy a valódi céljuk nem az, hogy védelmet kérjenek Magyarországtól, nem kívánnak menedékjoggal élni.

Tegnap a Keleti pályaudvarról elindult egy vonat, tele menekültekkel, akik azt hitték, Ausztriába, Németországba viszik őket, de Bicskénél megálltak, azóta patthelyzet alakult ki a rendőrök és a menekültek között.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik