Nagyvilág

Pakisztánnak kémkedő galambot fogtak

kémgalamb (Array)
kémgalamb (Array)

A gyanús állatot Kasmír környékén, pár kilométerre a határtól egy fiú találta. Gyanús urdu felirat volt a nyakában.

Kémkedéssel gyanúsították meg azt a galambot, amit pénteken fogott el az indiai rendőrség pár kilométerre a pakisztáni határtól – írja az Irish Examiner. A lap értesülései szerint a fehér tollazatú feltételezett elkövetőt egy 14 éves fiú fogta meg Mánvál (Manwal) faluban és a nyakában egy urdu nyelvű feliratot talált, amin ez állt: “Tehszil Sákárgár, Nárovál kerület”.

 

A fiú a rendőrségre rohant a kémmel, ahol röntgenvizsgálatnak vetették alá őt, majd őrizetbe vették. Rákes Kausál rendőrfőnök szerint nem találtak ellenségességre utaló nyomokat a galambon, de biztos, ami biztos, őrizetben tartják. A rendőrfőnök szerint az érzékeny határszakaszon fogtak már hasonló kémet, így résen kell lenniük.

A madarat az India és Pakisztán által is követelt Dzsammu és Kasmír régióban fogták be. Legutóbb 2010-ben történt hasonló beszivárgás, akkor egy helyi rendőrségen tartottak fogva egy galambot. Az elsőre viccesnek hangzó hír annyira komoly, hogy a világháborúkban is alkalmaztak galambokat információk továbbítására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik