Belföld

Halálra ítélve

Négy nap múlva elaltatják azt a 23-án befogott fekete kan kutyust, aki három társával jelenleg a Városellátó telepén várja sorsát.

A Hódmezővásárhelyi Állatvédő Egyesület oldalán figyeltünk fel arra a négy kutyára, akinek elaltatás lesz a sorsa, hacsak nem megy értük valaki.

A vásárhelyi állatvédők kapacitásai végesek, teljes a zsúfoltság az állatmenhelyeken, ám a kóbor kutyák száma nem csökken. A Városellátó által befogott kutyákért általában nem jelentkezik senki, az állatvédők próbálják őket megmenteni. Az ide került kutyák nagy többségének azonban semmi esélye, hogy régi gazdájukhoz visszakerüljenek.

A befogott kutyákat két hét után elaltatják, addig a Városellátó a honlapján (www.varosellatokft.hu) közzé teszi fotóikat. Gazdáik, vagy azok akiknek megtetszik valamelyik kutyus, elvihetik innen. A kutyák esélyeit jelentősen rontja, hogy január 1-től 4 hónaposnál idősebb eb csak azonosítóval, transzponderel tartható. Aki jelentkezik egy állatért, be kell mutatni annak oltási könyvét és igazolást a chip behelyezéséről. Ellenkező esetben 7000 Ft-ot kell fizetnie a kutya kezeléséért. Ehhez jön még a tartási díj, ami további 600 Ft / a telepen eltöltött nap.

Könnyű kiszámolni, hogy egy 13 napja befogott kutya 7000 + 13 * 600 Ft-ba kerül, ami közel 15 ezer forint. Ennyit ér egy kutya élete.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik