Belföld

Sietnie kell annak, aki erre akar pályázni

1971 előtt épült téglaépítésű társasházak felújítására lehet pályázni hamarosan. Vásárhelyen a Kertváros és a belváros egy része lehet ebben érdekelt, mondta el Cseri Tamás települési képviselő.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által kiírt pályázat a beruházások 50-60 %-át biztosítja. Megvalósítható belőle nyílászárócsere, homlokzati hőszigetelés, árnyékolás, épületgépészeti felújítás, valamit tetőszigetelés. A pályázat kritériuma, hogy legalább 20 lakással kell a tömbnek rendelkeznie.

Lakásonként 750 és 900 ezer forintnyi összeg lehet a felújításra szánt összeg, míg épületenként a maximum 60 millió forint. A rendelkezésre álló összeg 834 millió forint, ami 60 milliós maximummal számolva országosan 14 tömb pályázatát teszi lehetővé.

A pályázatokat augusztus 15-től várják, és nem érdemes a szeptember 15-ös határidőt betartani, aki komolyan gondolja, az első napon adja be pályázatát – hangsúlyozta Cseri Tamás, mivel elbírálásnál a beadás dátuma is fontos.

A pályázat benyújtásához a Széchenyi Programiroda nyújt segítséget illetve tanácsot, Vásárhelyen a Szőnyi utcán a régi Tourinform iroda helyén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik