Sport

Két FRC győzelem Gyöngyösön

Az NB II-es rögbi bajnokság második fordulójában a Fehérvár Rugby Club férfi csapata két mérkőzésen is felülmúlta ellenfelét.

Gyöngyösön játszották a kuparendszerben zajló NB II 2. fordulóját, amelynek érdekessége, hogy három csapat körmérkőzéses formában egy helyszínen játszott.

A torna első mérkőzését a Kispesti Vagányok ellen 38 – 21 (7 – 12) nyerte az FRC együttese. a találkozón  Őrsi 13,  Szabó Gergely 10, Harangozó, Molnár, Antal 5 – 5 pontot szerzett. Az első félidőben még vezetett a Kispest, de a fehérvári csapat a második félidőben magasabb fokozatra kapcsolt és megérdemelten nyert.

A második mérkőzésen a házigazda Gyöngyösi Farkasokkal mérkőzött az Fehérvár RC, és itt is fölényesen győztek a piros-kékek – 58 – 21 (31- 7).

10 percen belül már 14 ponttal vezetett a Fehérvár, és ekkor kezdett igazi passzolós játékot játszani az FRC centersora Németh Krisztián, Kósa Bálint, valamint Molnár István, aki nem csak a kiváló áttöréseivel, hanem önzetlen passzaival mindig jókor indította Antal Benjámint, aki 25 pontot szerzett a mérkőzésen. További pontszerzők: Szabó G. 18, Őrsi 10, a frissen igazolt, tolongást erősítő  Harangozó László 5, és Békefi 5, .

A Fehérvár Rugby Club legközelebb hazai pályán, október 23-án 10 órától a Magyar Kupán szerepel majd, igaz, akkor az utánpótlás lányok és fiúk versenyeznek majd a Magyar Köztársaság Kupáért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik