Sport

Szponzorkeresőben

Sajtótájékoztatón vázolta az Albacomp Fehérvár vezetése klub a helyzetét, valamint szó esett a jövőt érintő kérdésekről is.

 

A múlt héten bejárta a sajtót a hír, mely szerint az Albacomp Fehérvár névadó szponzora az Albacomp IT Zrt. csődvédelmet kért annak érdekében, hogy likviditási helyzetét rendezni tudja. Ez lényegében nem volt előzmények nélküli, mivel köztudott, hogy jó ideje nehéz helyzetben volt a cég. Most viszont egy olyan helyzet állt elő, amikor a férfi kosárlabda csapat vezetői úgy gondolták, hogy tiszta vizet szeretnének önteni a pohárba.

Nagy Gábor az Alba Regia SC elnöke elmondta, hogy ez a névadó szponzor bejelentése döntően befolyásolja a továbbiakban a kosárlabda csapat további működését, és helyzetét. „Az Albacomp neve kereken húsz esztendeje összeforrott a csapat nevével. Erre az időszakra esnek a klub történetének legjelentősebb eredményei, három bajnoki cím, és két kupagyőzelem, és több értékes helyezés. Ezek után nem meglepő, hogy a klub igen nagy köszönettel tartozik az Albacompnak.”

Ugyanakkor, ez egy új helyzetet teremt a csapat működtetésében, de Halm Rolland szakosztály-igazgató mindenkit megnyugtatott. „Természetesen a csapat végig fogja játszani a bajnokságot, és a Magyar Kupa négyes döntőjében is ott lesz, így ilyen szempontból ez a bejelentés nem befolyásolja a klub napi életét.” Megtudtuk a klub erre az alkalomra összehívott sajtótájékoztatóján, hogy az Albacomp már az elmúlt két évben drasztikusan csökkentette a csapat támogatását, és ennek egy részét sem tudta biztosítani. „Ezt a két évet így a szponzoraink, és Székesfehérvár város vezetésének segítségével tudtuk végigfinanszírozni. A klubot a felelősségteljes gazdálkodás jellemezte, azaz addig próbáltunk nyújtózkodni, amíg a takarónk ér. Jelen pillanatban sincs tartozásunk a játékosok, az alkalmazottak, illetve a beszállítók felé. Ezt a magyar sportéletben nem elég hangsúlyozni, hogy egy tartozásmentes klubról van szó.” – tette hozzá Halm. Nyilván, hogy a klub ezt a szintet, amelyet kiharcolt magának tartani tudja, vagy netán a nemzetközi porondon is megmutassa, magát szükségük lenne egy olyan névadó szponzorra, aki felvállalja a csapatot, és tud segíteni a jövőben.

Kétségtelen, hogy az Albacomp Fehérvár csapata a magyar férfi kosárlabda zászlóshajójának tekinthető, hiszen a klubtól ment ki az NBA-be Dávid Kornél, tavaly még színeikben játszott az első tengerentúl draftolt Hanga Ádám, valamint Bencze Zoltán is itt játszott még, amikor utolsó pillanatban került le erről a listáról. Rajtuk kívül egyetlen más magyar játékos sem került kapcsolatba az NBA-vel. „Szeretnénk, hogy ez a hajó ne kapjon léket! – mondta a szakosztály-igazgató.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik