Belföld

Csepelen lesz a Fidesz kampányzárója

A Fidesz a tudás, az egészség és egy új jövő mellett szeretne kampányolni - mondta Tarlós István, az ellenzéki párt népszavazási kampányának irányítója. Bemutatták a párt plakátjait is.

A plakátokon „a jövő igennel kezdődik” jelmondat szerepel, amelyet Orbán Viktor, a Fidesz elnöke hirdetett meg szerdai országértékelő beszédében. Tarlós István azt mondta, hogy egyszerű igazságokra akarnak rámutatni: a tudás, az egészség és egy új jövő mellett kampányolnak. A Fidesz kampányának vezetője háromféle plakátot mutatott be: az egyiken egy doktornő, a másikon egy család, a harmadikon pedig fiatalok szerepelnek.

A kampány irányítója szerint a plakátokat ugyan teljes mértékben el akarták kerülni, de mivel a kormánypártok nem fogadták el azt a fideszes javaslatot, hogy ne legyenek plakátok, ezért az esélyegyenlőség jegyében a Fidesz is használja ezt az eszközt a kampányban. Mint mondta, a kormánypártokhoz képest így is kisebb volumenben, bár országosan jelennek meg a plakátok. Kérdésre válaszolva Tarlós István azt mondta, nagyságrendekkel kevesebb plakátjuk lesz, mint a kormányoldalnak, és messze kevesebbet költenek majd plakátokra, mint az SZDSZ.

Tarlós bemutatta a Fidesz kampányplakátjait (fotó: MTI)

Tarlós bemutatta a Fidesz kampányplakátjait (fotó: MTI)

Tarlós István hangsúlyozta: személy szerint a vadplakátozást ellenzi, mert ez szemben áll főpolgármesteri programjával is, ezért arra kéri a Fidesz támogatóit, hogy az engedély nélküli plakátolást kerüljék. A politikus elmondta: ő maga eddig 71 településre ment el országjárása során, a március 9-ig hátralévő időben pedig még több mint 30 helyre látogat el.

Mint mondta, a kampány utolsó két hetében Orbán Viktor pártelnök mellett Varga Mihály és Kósa Lajos alelnökök, valamint Navracsics Tibor frakcióvezető és Áder János is bekapcsolódik az országjárásba. A Fidesz kampányzáróját március 7-én Csepelen tartják, Orbán Viktorral közösen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik