Belföld

Kivilágították a kerékpárutat

kerékpárút (bicikliút, )
kerékpárút (bicikliút, )

Immár sötétedés után is biztonságosan lehet biciklizni az Iszkai úton.

Jelentős fejlesztések történtek és zajlanak ezekben a napokban is az Iszkai úton. Megújult a burkolat, megépült a szennyvíz-csatorna és immár kerékpárút köti össze Székesfehérvárt és Iszkaszentgyörgyöt. Ennek biztonságos használata érdekében került sor a közvilágítási hálózat bővítésére.

ÖKK Fehérvár

11 lámpa segíti a bicikliseket

„Eddig csak az Iszkai út belterületi szakaszán volt közvilágítás a kerékpárút mellett, most pedig a zártkerti ingatlanokig, a város külterületén is kiépítettük azt. Különösen fontos ez az őszi-téli időszakban, hiszen a környéken sok kerékpáros és gyalogos közlekedik. Összesen 11 új energiatakarékos lámpatestet szereltünk fel, két új oszlopot telepítettünk és több száz méter közvilágítási kábel került felszerelésre a közvilágítási hálózat bővítése során. Összesen több mint másfél millió forint értékű beruházást valósítottunk meg.” – mondta el Bozai István városgondnok. Energiatakarékos, 70 Wattos fényforrásokat szereltek fel, és a hálózat így immár az utolsó zártkerti ingatlanig elér, segítve a környéken lakó közel 150 család és a kiskerttulajdonosok mindennapjait.

Az Iszkai úton megvalósult beruházások összértéke meghaladja a 330 millió forintot. Többféle forrásból sikerült biztosítani, hogy a szennyvízhálózat, az új útburkolat és a kerékpárút is megépüljön.

Befejeződött az Iszkaszentgyörgyi út felújítása

Elkészült Kincsesbányáig az útfelújítás, melynek fehérvári szakasza 220 millió forintos összeget jelent. Ennek keretében az Új Csóri úti csomóponttól a városhatárig kiépítették a szegélyeket és padkákat, valamint a lakókkal egyeztetve a kapubejárók is megépültek. Ezt megelőzően elkészült az Iszkai úton a szennyvízcsatorna rendszer kiépítése a város határáig, mintegy 80 millió forint értékben. Ezzel egyidőben megtörtént a víz- és gázvezetékek cseréje, valamint a villamoshálózat áthelyezése.” – ismertette Szigli István, a 9. számú választókörzet önkormányzati képviselője. Mint kiemelte, a környéken élőknek és az arra közlekedőknek is fontos az a sok fejlesztés, amely az elmúlt évben ezen az útszakaszon megvalósult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik