Belföld

Elkészült az Iszkaszentgyörgy és Székesfehérvár közötti kerékpárút

A fejlesztés hivatásforgalmi céllal épült, de másodlagosan várhatóan a turisztikai használat is megjelenik rajta.

A székesfehérvári és iszkaszentgyörgyi munkahelyek (gazdasági területek, szolgáltatási és intézményi munkahelyek) továbbá közcélú szolgáltatások (iskola, óvoda, pm hivatal, egészségügy, posta, stb.) kerékpárral biztonságosan elérhetővé váltak.

A projektben két helyszínen valósult meg építés. Egyik az Aligvári zártkert és Új Csóri út között a 8202.j. közút melletti önálló vonalvezetésű kerékpárút, mely az utolsó 350 m-en (belterületi szakasz) közös kerékpárút és járdaként épült. A másik helyszín a Székesfehérvár, Palotai út a Shell kúttól a Gaja hídig, mely nagyobb részben önálló nyomvonalú kerékpárútként, kisebb részben kerékpárút és járdaként épült a szükséges közúti átvezetésekkel. A szakasz megépítésével vált a székesfehérvári kerékpárút hálózat ré-szévé az Új Csóri út – Iszkaszentgyörgy kerékpárút.

Fejlesztés eredményeként a megépített kerékpárutak hossza 1,8 + 1,6 = 3,4 km, a létrejövő kerékpárút hálózat hossza 37 km. A kalkulált kerékpáros forgalom 125 kp/nap, mely a Városkapu kereskedelmi, szolgáltató központ és a “Meggyes” zártkert belterületté válásával vár-hatóan tovább növekszik. A kerékpáros közlekedés biztonsága – figyelembe véve a közutak nagy személy és teher gépkocsi forgalmát – jelentősen javul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik