Belföld

Nem közlekedik komp a Dunán

A Dunán korcsolyázókat óvatosságra intik, az utakon téli gumival is csak 70 km/h sebességgel érdemes autózni.

Vasárnap és hétfőn is ülésezett Dunaújváros Helyi Védelmi Bizottsága. A hétfői ülésről szóló tájékoztatóban felhívják a korcsolyázók figyelmét, hogy a Szabadstrandon ne távolodjanak el a parttól 20 méternél jobban.

A Duna főágán jégzajlás következtében, Ercsinél és Adonynál a komp már nem közlekedik, és a dunai hajózás forgalma is ennek révén erősen csökkent. A jégzajlás végéig, a Dunán veszteglő bárkákat, illetve uszályokat a biztonságuk érdekében a kikötőkbe irányítják- tudatta közleményben Cserna Gábor polgármester, a bizottság elnöke.

Cserna Gábor közölte: a Helyi Védelmi Bizottság továbbra sem tartja indokoltnak a tanítási szünet elrendelését. Dunaújváros és térségének útvonalai, az időjárási körülményeknek megfelelően járhatóak. A városban a forgalmas utakon, zebráknál a Dunanett Kft. valamennyi munkagépe, és 50-60 ember dolgozik. Az Alba Volán Zrt. buszjáratai maximum 10-15 perces késések mellett tartani tudják a meghatározott menetrendet.

Fejér megyében a hétvégén Dunaújvárosban, és a megye déli részén 15-20 cm hó esett, Székesfehérváron és az északi részeken 10-15 cm. Hétfőn reggel óta Dunaújvárosban újabb 5-6 cm friss hó hullott, Székesfehérváron csupán 3-4 cm- tudta meg a Fehérvár24 Lánczos Jánostól, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Fejér Megyei Igazgatóságának üzemeltetési osztályvezetőjétől.

Fennakadás, hóakadály a megyében nincs. A Közút összes gépe- 29 – dolgozik jelenleg is, több helyen szélesítik az utakat. Sok mellékúton a burkolatra letapadt a hó, ez tömörödik, kifényesedik és jegessé válik, ezeken a helyeken a jég tetejét érdesítik.

Lánczos János hangsúlyozta:-10, -11 fokban a kiszórt só nem hatásos. Az enyhén hókásás, nedves burkolaton téli gumival is csak 70 km/h sebességgel érdemes autózni, és a hirtelen irányváltoztatást mellőzni kell.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik