Szórakozás

Visszavették a káromkodás miatt kirúgott híradósokat

Szebeni Istvánon kívül mindenkit visszavett az MTVA, akit a tavalyi káromkodás miatt kirúgtak.

Mint megírtuk, tavaly májusban az M1 felvételről sugárzott Híradójában benne maradt Szebeni István a felvétel leállása utáni káromkodása. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap gyorsított vizsgálatának eredményeképp akkor a műsorvezetőnek, továbbá három másik munkatársnak azonnali hatállyal megszüntették a munkaviszonyát. Azóta azonban információink szerint a műszak két tagját és a Híradó aznapi felelős szerkesztőjét is visszavették, Szebenit még nem. Pedig a műsorvezetőnem tehet arról, hogy mindez adásba kerülhetett. Az MTVA a három volt kolléga visszavételével viszont úgy tűnik, azt ismerte el, hogy korábban talán túl elhamarkodott döntést hozott.

Fotó: smagpictures

“Nagyon örülök annak, hogy rehabilitálták őket! Jóravaló emberek, biztos vagyok benne, hogy nem akartak kiszúrni velem. Csak egy kicsit keszekusza ez a helyzet, hiszen én valahogy kimaradtam ebből” – mondta a Hír24-nek Szebeni István.

Bár a műsorvezető jelenleg is két helyen dolgozik, Győrben, az Oxygen Mediánál és a Parlament TV-nél, meglehet, hogy a jövőben őt is visszavenné a közmédia. A közvetlen kollégái és a nézők ugyanis nagyon szerették a legmagasabb szintű mikrofonengedéllyel rendelkező tévést. A nézők három Facebook-oldalt is létrehoztak, amelyen visszakövetelik az M1 képernyőjére. Ráadásul volt híradós partnere, Szöllősi Györgyi jelenleg hat hónapos terhes, és a helyére biztosan jól jönne majd egy jó szakember, ha szülési szabadságra megy.

“Nem titok, hogy az elmúlt pár hónapban többször is jártam tárgyalni az MTVA-nál. Szabó László Zsolt vezérigazgató egy nagyon korrekt új vezető. Nincs bennem tüske, és a szakmám iránti szeretet is erős. Imádom a munkám, ezért remélem, megoldódik ez a helyzet. Jelenleg egyébként gőzerővel építem a jövőmet, nagyon komoly terveim vannak, amelyeket nemsokára elárulok” – tette hozzá Szebeni.


Ezt már olvasta? Megmutatta kislányát a Szulejmán sorozat Hürreme.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik