Belföld

Magyarázkodik az MTVA Conchita-ügyben

A dalversenyről szóló anyagukból épp csak a nyertest hagyták ki. Szerintük ez így van rendjén, a szakma szabályai szerint jártak el.

Az MTVA a hétfő esti Híradóban 3 perc 20 másodperces anyagban számolt be az Eurovíziós Dalfesztivál utórezgéseiről. Az anyagban csak Kállay-Saunders Andrásról volt szó, egyetlen szóval sem említették Conchita Wurstot, pedig amellett, hogy ő nyerte a dalfesztivált, az utórezgésekben is elég nagy szerepet kapott, gyakorlatilag minden róla szólt másnap. Ehhez képest az MTVA Híradójában ki se ejtették a nevét.

Megkerestük az MTVA sajtóosztályát, hogy megtudjuk, milyen szakmai szabályok szerint jártak el a riport készítésekor. Íme – személyeskedéstől sem mentes – válaszuk teljes terjedelemben:

Az Eurovíziós Fesztivál eredményeiről beszámolt a közmédia híradásaiban a napi aktualitások kapcsán vasárnap.
Bizonyára elkerülte a figyelmedet, hogy a példának szánt anyagban, már a magyar versenyző sajtótájékoztatójáról volt szó, melyet hétfőn délben tartottunk. Ez már róla és neki szólt, valamint a fantasztikus eredményének, amit dalával és teljesítményével elért. Minden további feltételezés az anyag kapcsán nem indokolt részetekről sem. A közmédia a hír aktualitásának megfelelően vasárnap foglalkozott a verseny eredményeivel, míg hétfőn azzal, ami ennek kapcsán aktuális volt. Gondolom ez Nálatok is így szokás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik