Élet-Stílus

Sérülések az olimpia előtt

A kanadai Ryan Getzlafnak kifordult a bokája, a szlovák Marian Gaborikot pedig korcsolyapenge sebesítette meg.

A szlovák jégkorong-válogatott legnagyobb ásza Henrik Lundqvisttal ütközött össze a New York Rangers edzésén, és a svéd hálóőr pengéje felsértette a jobb térd közeli területet. „Amikor elterült a jégen, azt hittem, csak viccel. Később azonban kiderült, a korcsolyám megvágta a térdét. Remélem, gyorsan rendbe jön” – nyilatkozta Lundqvist.

A svédek kapusa bizonyosan ott lesz a vancouveri téli olimpián – de vélhetően a tengerentúli profiliga (NHL) idei szezonjában eddig 35 gólt szerzett Gaboriknak sem kell lemondani a részvételről. Egyelőre nem tudni, mikor léphet újra jégre, de a Rangers segédedzője, Jim Schoenfeld szerint a szlovák csatár sérülése „nem tűnik komolynak”.

A kanadai Ryan Getzlaf sérülésével kapcsolatban csak annyit tudni, hogy nincsen törése, de az MRI-vizsgálatra később kerül sor. Az Anaheim Ducks játékosa hétfőn, a Los Angeles Kings elleni mérkőzésen – amelyen megszerezte szezonbeli 15. gólját – sérült meg, kifordult ki a bal bokája. „Játszani szeretne az olimpián, de egyelőre nem tudni, milyen súlyos a sérülés” – mondta klub- és válogatottbeli társa, Scott Niedermayer.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik