Belföld

Fidesz: anyagi összeomlás vár Budapestre

A fővárosi Fidesz-frakció elhibázottnak tartja a főváros jövő évi költségvetését, mert az súlyosan túlbecsüli a bevételeket, viszont alábecsüli a kiadásokat - mondta Tarlós István, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője hétfőn. A fővárosi ellenzék nem érti, miért bérel 20 milliós autót a BKV vezére.

Tarlós István szerint a főváros ma már csak uniós pénzekre apellál, ezek elmaradása esetén a város gyakorlatilag azonnal összedőlne. A városvezetés az „erőltetett és féktelen privatizációkkal” 2010-ig húzza az időt, hogy addig ne következzen be látványos pénzügyi összeomlás – vélekedett a politikus.

Dilettantizmus, hogy a főváros ugyan el akarja adni a Főgázt, de tartósan benne hagyják a bevételek körében a Főgáz osztalékából származó pénzeket – mondta a frakcióvezető, aki szerint jövőre 114 milliárd forint lesz a fejlesztések forráshiánya, 110 milliárd értékben akarnak hitelt felvenni középtávon, és 2013-tól a beruházások drasztikus csökkenése következik.

A Fidesz fővárosi frakcióvezetője a BKV vezetőjének gépkocsibérlési ügyéről azt mondta: Kocsis Istvánt szakmailag képzett és alkalmas embernek tartják, ezért érhetetlen számukra, hogy miért szánta rá magát a 20 milliós értékű céges gépkocsi bérlésére. Hozzátette: ha a BKV vezetője „nem lép vissza ebből”, akkor az ellenzék támogatására nem számíthat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik