Élet-Stílus

Szávay búcsút vett Brisbane-től

A magyar játékos szerda hajnalban sima két szettben, 70 perc alatt kapott ki a szlovák Daniela Hantuchovától, aki a győzelmével 2-1-re alakította az egymás elleni mérleget.

Szávay az első szettben sem remekelt, de egyszer legalább elvette ellenfele adogatójátékát, Hantuchova azonban öt ilyen lehetőségéből kettőt is kihasznált, ekképp 6:3-mal került előnybe, majd a folytatásban lesöpörte a pályáról magyar riválisát.

A soltvadkerti lány négy adogatógémjéből mindössze egyet tudott megnyerni, ellenben Hantuchova nem csak fogadóként jeleskedett, kiválóan szervált, első adogatásainak 92 százalékából pontot ért, és Szávay Ágnesnek még csak bréklabdája sem volt…

“Passzív voltam, nem játszottam jól és izgultam. Riválisom végig remekül teniszezett. – mondta veresége után Szávay. – Csütörtökön repülök Sydneybe, ahol a selejtezőben kell megküzdenem a főtáblára jutásért”.

Szávay ezzel búcsút vett a brisbane-i tornától, miután kedden – az olasz Roberta Vinci oldalán – hasonlóan sima vereséget szenvedett a női párosverseny első fordulójában.

Czink Melinda mindkét „fronton” versenyben van; az egyes csütörtöki negyeddöntőjében a papírforma szerint a korábbi világelső belga Justine Henin lesz majd az ellenfele.

Brisbane, női torna, 2. forduló:
Hantuchova (szlovák, 4.)-Szávay 6:3, 6:1

További eredmények

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik