Élet-Stílus

Budapest és Hévíz a világ legjobb úti céljai között

Budapest a 8., Hévíz pedig a 37. helyen szerepel a TripAdvisor információs portál legjobb gyógyturisztikai ajánlata között.

A TripAdvisor az utazók számára a világ egyik legmeghatározóbb véleményformáló portálja.

A nemzeti turisztikai marketing szervezet Vizek Éve 2008 kampányévének tapasztalatai is azt mutatják, hogy az egészségturizmus iránt kifejezetten jelentős érdeklődés mutatkozik belföldön és külföldön egyaránt.

Az idei év első hét hónapjában a kereskedelmi szálláshelyek vendégeinek 9,8 százalékát, vendégéjszakáinak 13,6 százalékát regisztrálták gyógyszállodában. A szállodák esetében minden 100 vendégből 14 gyógyszállodát választott, a szállodai vendégéjszakáknak pedig 19,5 százalékát töltötték a gyógyszállókban.

Január-júliusban a gyógyszállodák vendégeinek 59,2 százaléka, vendégéjszakáinak 48,4 százaléka származott a belföldi vendégektől. A vizsgált időszakban az átlagos tartózkodási idő a gyógyszállodákban meghaladta a kereskedelmi szálláshelyi 2,6 napos átlagot, és 3,6 éjszakát tett ki. A külföldi vendégek átlagosan 4,5 éjszakát, a belföldi vendégek 2,9 éjszakát töltöttek a magyarországi gyógyszállodákban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik