Élet-Stílus

Overdose magyar marad

Nem adta el Overdose-t - cáfolta a pletykát Mikóczy Zoltán tulajdonos, annyi történt, hogy másik két személy is beszállt a vállalkozásba, aminek legfőbb célja, hogy még jobb felkészülési és versenykörülményeket tudjanak biztosítani.

„Megerősítem azt a hírt, hogy Overdose jobb versenykörülményeinek biztosítása céljából szindikátusi megállapodásra került sor, mely által a ló közös tulajdonba került” – nyilatkozta a PannoniaOverdose portálnak Mikóczy Zoltán.

A két szerződő partner Czucz István és Mario Hoffmann szlovák állampolgárok. A versenyló menedzselésével kapcsolatos döntések továbbra is Mikóczynál vannak, és a jövőben is nála maradnak. A megállapodás kizárólag a versenyló esetleges jövőbeli értékesítésének feltételeit rögzíti, tehát két új társa lényegében csak opciós jogot szerzett. A megállapodást az tette szükségessé, hogy Overdose-nak jobb körülményeket tudjanak biztosítani, hogy képességeinek megfelelő környezetben tudjon felkészülni az idei versenyszezonra.

Továbbá, ez a megállapodás teremtette meg a Group-1-es kategóriájú versenyekben való futások megemelkedett költségeinek fedezetét. Minderről azért tájékoztatta Mikóczy Zoltán a PannoniaOverdose.hu-t, hogy a ló iránt érdeklődők hivatalos formában is értesüljenek a történtekről, és egyszersmind cáfolja a szállingózó részinformációk alapján terjedő pletykákat.

A megállapodás kiköti, hogy Overdose továbbra is Ribárszki Sándornál marad idomításban a Dunakeszi-Alagi Tréningközpontban. Azaz Overdose továbbra is magyar színekben fog versenyezni, mert a lónál a hovatartozást az dönti el, hogy mely országban áll tréningben. Többek között ez indokolta azt is, hogy Overdose-t csak később utaztatják Angliába, mivel, ha egyhuzamban három hónapnál többet töltene ott, már nem minősülne magyar idomításban lévőnek, Mikóczy számára pedig a ló magyarsága mindennél fontosabb.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik