Élet-Stílus

Új szupersportkocsit készít a Mercedes

Az Audi R8-nak akar ellenfelet állítani új szupersportkocsijával a Mercedes. Az autót egy eddig kevéssé ismert cég gyárthatja majd.

Kiábrándult a McLarenből a Mercedes-Benz, amiért az SLR „teljesítménye” elmarad a konkurensekétől, ezért egy másik cég kapta a megbízást, hogy elkészíthesse a cég új sportkocsiját.

A HWA AG. a Német Túraautó Bajnokságban partnere a Mercedes-AMG-nek (versenyautókat épít), illetve a limitált szériás modellek elkészítésénél segédkezett eddig. Persze nem ördögtől való kapcsolat ez, hiszen a HWA-t az Hans-Werner Aufrecht vezeti, aki anno az AMG-t is alapította.


Új szupersportkocsit készít a Mercedes 1

Jobbnak kell lennie mint az SLR


A már szinte kész autót a Frankfurti Autószalonon ismerheti meg a nagyközönség, de még mint koncepciómodellt. A sportkocsi elsődleges célja, hogy a Ferrari belépő modelljének, az Audi R8-nak, illetve a Porsche Turbónak konkurenciát állítson.

A hajtásláncban a CLK 63 AMG-ben vagy az S63 AMG-ben is szereplő 6,2 literes V8-as adja meg az alaphangot. A jáművek Mercedes és az AMG feliratait viselik majd, de a HWA készíti el azokat.

Ehhez Affalterbachban 4,5 millió eurót fektetnek be, hogy elérjék a megfelelő gyártókapacitást. Megháromszorozzák a cég területét, melynek elsődleges célja: „Bebizonyítani a Mercedesnek, hogy jobb utcai és versenyautókat képesek építeni, mint a McLaren”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik