Élet-Stílus

Beismerő vallomást tett egy Telekom-kerekes

Bert Dietz, a Telekom (jelenleg T-Mobile) korábbi versenyzője bevallotta, hogy doppingszereket kapott a kerékpároscsapat két orvosától.

Jan Ullrich ex-klubtársa 1994 és 1998 között szerepelt a Telekomban, és elmondása szerint Andreas Schmid és Lothar Heinrich 1995-től eritropoetint (EPO)adott neki. Dietz nem tért ki arra, hogy társai doppingoltak-e, de azt mondta, mindenkinek tartania kell a jövőtől.

“Ha az élvonalban szerettünk volna lenni, akkor be kellett vennünk a szert. Amennyiben nem tettem volna, és romlik a teljesítményem, nem hosszabbították volna meg a szerződésemet” – fogalmazott Dietz.

A két orvos munkaviszonyát a csapat felfüggesztette azok után, hogy a gárda volt masszőrje, a belga Jed d,Hont egy hónapja azt nyilatkozta, hogy Schmid és Heinrich tiltott szereket adott versenyzőinek, többek között az 1996-os Tour de France-on diadalmaskodó dán Bja:rne Riisnek és az egy évvel később nyerő Ullrichnak. Utóbbi most februárban vonult vissza, miután kiderült, érintett a tavaly kipattant spanyolországi doppingbotrányban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik