Élet-Stílus

Ingyen jazz a neten Harlemből

Péntek hajnak egytől az interneten követhetjük végig azt a nagyszabású jazzgálát, amit az Amerikai Jazzalapítvány szervez Harlemben. A jótékony esten több világsztár is fellép, jazzistáknak tehát érdemes rákattanni péntek éjszaka a netre.

Jótékony célból sok-sok pénzt szeretne összegyűjteni a Jazz Foundation Of America évi rendes Great Night In Harlem estjén, ahol a jazztörténet nagy korszakait mutatják be a neves, mi több, legendás előadók – írja a qart.hu. Az egész élőben hallgatható majd az interneten, csütörtökről péntekre virradólag.

A hatodszorra megrendezett gálaest idei témája a zenetörténet: az afrikai doboktól a gospelen és a korai blues-zenén át a ma is élő jazz-legendákig. Több mint hatvan zenész lép majd fel, köztük néhány meglepetés is. Így például a legendás vak zongorista, Henry Butler (“a New Orleans-i zongorastílus magától a mestertől”) állítólag zongoracsatát vív majd egy előre meg nem nevezett “meglepetés-zsenivel”.

A program gerince az Apollo színházban tartott koncert,amelyet ingyen lehet majd hallgatni élőben az All About Jazz honlapján, magyar idő szerint péntek hajnali egy órától.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik