Élet-Stílus

Visszatér a válogatottba Nistelrooy

A Real Madrid holland gólzsákja egy év után ismét lehetőséget kaphat a nemzeti tizenegybe. Marco van Basten és Ruud van Nistelrooy a jelek szerint kibékült egymással.

Kapcsolódó linkek

realmadrid.lap.hu
sport.lap.hu

A holland válogatott trénere, Marco van Basten és a csatár a tavalyi németországi világbajnokságon kapott össze. A konfliktus odáig fajult, hogy az akkor 30 éves támadót kitette a keretből 1988 Európa-bajnoka. Ősszel aztán vissza akarta édesgetni a tréner Nistelrooy-t, de akkor már neki nem volt ehhez kedve.

Májusban azonban fordult a kocka: maga Nistelrooy jelezte, hogy szívesen magára öltené nemzeti tizenegy mezét. Erre jövő kedden lesz is lehetősége, az persze korántsem biztos, hogy van Basten azonnal a kezdőbe teszi a kétségkívül világklasszis játékosát.

„Ruudnak az a dolga, hogy gólokat lőjön. Az elmúlt szezonban ez remekül ment neki a Real Madridnál, és abban bízom, hogy a válogatottban is betalál” – nyilatkozta a van Basten, aki az Ajax Amsterdam Klaas Jan Huntelaarját hagyta ki ezúttal keretből.

A hollandok jelenleg hat meccsből 14 ponttal a harmadik helyen állnak a 2008-as Eb-selejtező csoportjukban. Szeptember 8-án Bulgáriát fogadják hazai pályán, négy nappal később pedig Albániába utaznak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik