Élet-Stílus

Csatárnézőben a Manchester United

Az angol bajnok mindössze két pontot gyűjtött három meccsen és ezzel 16. helyen áll a Premier League-ben. A sérült Rooney nélkül nem megy egyelőre a góllövés, ezért Ferguson még egy klasszis csatárt igazolna. Anelka, Martins és Crouch a jelöltek között.

A manchesteri gárda a nyári átigazolási időszakban elképesztő összegeket költött el (Hargreaves 25 millió angol font, Nani és Anderson 50 millió), de ez egyelőre nem látszik a csapat játékán. A címvédő elbukta a City elleni városi rangadót, azt megelőzően pedig a Readinggel, illetve a Portsmouthszal ikszelt. A csapat legutóbb 1992-ben rajtolt ilyen gyengén, igaz később megnyerte a bajnokságot.

Kell még egy csatár

Wayne Rooney-ra sérülése miatt októberig nem számíthat Sir Alex Ferguson, ráadásul Louis Saha és Ole Gunnar Solksjaer is kidőlt a sorból. Cristiano Ronaldót pedig tettlegesség miatt három bajnoki meccsre eltiltotta az angol szövetség. Jelenleg tehát csatárposzton csak Carlos Tevez bevethető a Unitednál. A skót tréner tisztában van azzal, hogy az egész szezonjukat elronthatja egy rossz kezdés, ezért mindenképpen szeretne a közeljövőben egy támadót igazolni. A három meccsen lőtt árvácska gól egyelőre nagyon kevésnek tűnik.

Angol lapjelentések szerint Ferguson már ki is nézte magának a Newcastle-ben tavaly parádés szezont produkáló Obafemi Martinst. A Szarkák nigériai támadójáért 13 millió angol fontot kellene fizetnie a Manchesternek, ami nem okozhat problémát. Ha Martinst nem sikerülne az Old Traffordra csábítani, akkor a Tottenhamből Dimitar Berbatov, a Boltonból Nicolas Anelka és a liverpooli Peter Crouch jöhet még számításba.

Heinze marad

Hosszú idő óta húzodó Heinze-ügyben a klubnak kedvező döntés született. A Premier League kedden úgy határozott, hogy az argentin játékos nem igazolhat a Liverpool együtteséhez. Gabriel Heinze mindenképpen távozni akart a címvédőtől, ahol csak kiegészítő emberként vette számításba Ferguson. A MU azonban nem akarta elengedni az egyik legnagyobb riválishoz az argentint, aki ezért ügyvédeit is mozgósította.

Heinze tehát marad Manchesterben. Kérdéses persze, hogy a történtek után mire számít? Bennfentesek szerint ugyanis kizárt, hogy Ferguson betegye a csapatba. „Heinze feltehetően nem értette meg, hogy a két klub között milyen komoly hagyományai vannak a rivalizálásnak. Mindent megtett annak érdekében, hogy elengedjék, és ezek után úgy gondolom, hogy soha többet nem léphet pályára manchesteri mezben” – nyilatkozta az egykori angol klasszis, Paul Parker a Eurosportnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik