Élet-Stílus

Nem lesznek tevék a R-Go koncerten

A Szikora Róbert által fémjelzett R-Go belátta, hogy ugyan látványos lenne a szeptemberi koncertjén tevék felvonultatása, de veszélyes lehet az állatokra nézve, ezért lemondott a különleges „élő show-elemről”.

A Fehérkereszt Állatvédő Liga közleményben üdvözli a döntést. „Örülünk, hogy felelősségteljes, állatszerető viselkedést tanúsított Szikora Róbert, amikor lemondott arról, hogy élő állatot díszletként használjanak egy ilyen eseményen. Tudjuk, hogy az együttes örökbefogadott több állatkerti tevét is, ezt követendő példának tartjuk” – írja az állatvédő egyesület.

A teve szerintük, mint minden állat, kiszámíthatatlanul viselkedett volna a színpadon, ahol az óriási hangerő és a különleges fények, effektek sokkot okozhattak volna, vagy megvadíthatták volna őket.
Ha az állat megtámadva érzi magát, – márpedig az erős fény és hang egy ehhez nem szokott állatnak fájdalmas lehet – akkor védekezik. Ebben az esetben veszélybe kerülhettek volna az együttes tagjai, és az állatok maradandó károsodást szerezhettek volna az esetleges dühöngés, menekülés közben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik