Élet-Stílus

Percről-percre: Honvéd-Hamburg

A Honvéd nem vallott a Hamburg elleni UEFA-kupa-mérkőzésén. A magyar csapatnak is voltak lehetőségei, a helyzetek azonban kimaradtak, akárcsak a túloldalon, így döntetlen lett a vége.

UEFA-kupa, selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés:
Budapest Honvéd-Hamburg (német) 0-0
Szusza Ferenc-stadion, vezette: Kuipers (holland)
Honvéd: Tóth I. – Mogyorósi, Benjamin, Szmiljanics, Vincze Z. – Magasföldi (Diego, 70.), Genito, Bárányos, Ivancsics – Abraham, Hercegfalvi (Abass, 78.)
Hamburg: Rost – Demel, Kompany, Reinhardt, Atouba – Jarolim, De Jong, Castelen, Trochowski – Olic (Ben-Hatira, 76.), Zidan (Guerrero, 66.)

Vége a mérkőzésnek.

88. perc: Trochowski besárgult.

A végére megélénkült a játék: helyzet itt, helyzetek ott.

87. perc: a korábban csereként beállt Guerrero egy az egyben vitte kapura a labdát, hogy nem szerzett gólt, az a lábbal nagyot védő Tóthnak köszönhető.

86. perc: Ivancsics szabadrúgását Rost vetődve védte.

85. perc: egy jobb oldalról beívelt szabadrúgás végén De Jong 5 méterről estében fejelt kapura, és a felsőlécet találta el. Tóth kapus is csak nézte…

85. perc: Koós váltotta a megsérült Abrahamot.

„Harcoljatok, harcoljatok!” – kiabálja a kispesti tábor.

80. perc: a frissen beállt Abass passzolt Abraham elé, aki 16 méterről, középről csúnyán a hamburgi kapu fölé vágta a labdát. Ebben több volt.

78. perc: Hercegfalvit Abass váltotta.

76. perc: Olic helyét Ben-Hatira veszi át.

76. perc: Vincze Zoltán – sárga lap!

75. perc: Demel váratlan távoli lövését Tóth fogta.

74. perc: a csereként beállt Diego lőtt mellé.

A gólhelyzet ezekben a percekben is hiánycikk…

70. perc: Magasföldit Diego váltja.

66. perc: Zidan helyett Guerrero pályán.

Kiegyenlített a találkozó, a Budapest Honvéd továbbra is jól állja a sarat, sőt a Supka-csapat a vártnál jobb teljesítményt nyújt a hamburgiak ellen. Érzik ezt a szurkolók is, akik pillanatnyi szünet nélkül biztatják, hajtják előre a hazaiakat.

62. perc: Jarolim is besárgult.

60. perc: De Jong került hatalmas helyzetbe, Tóth bravúrral védett, de ha bemegy, akkor sem gól, a partjelző ugyanis jókora fáziskéséssel lest jelzett.

55. perc: Hercegfalvi kapott egy pazar labdát a tizenhatos baloldali sarkánál, ha áttudja venni, nagy helyzetbe kerülhetett volna. Nagy kár érte…

Kispesti helyzetekkel indult a második 45 perc, a Honvéd harcosan, bátran jött vissza a szünetről, alaposan meglepve ezzel a hamburgi labdarúgókat.

52. perc: Hercegfalvi 13 méterről fölé bombázott. Helyzet volt ez is.

48. perc: Magasföldi kapott sárgát.

47. perc: Bárányos indítása után Ivancsics adta be a labdát, Abraham pedig 5 méterről a kapu fölé lőtt. A mérkőzés eddigi legnagyobb helyzet volt.

46. perc: útjára indult a labda.


Percről-percre: Honvéd-Hamburg 1

Mico Szmiljanics és Romeo Castelen párharca (MTI)



Vége az első félidőnek, az első tíz percet leszámítva a Budapest Honvéd egyenrangú ellenfele volt a jobb erőkből álló Hamburg csapatának.

40. perc: Hercegfalvi is besárgult.

39. perc: ígéretes kontra hiúsult meg, miután Hercegfalvi nem tudta jól átvenni a labdát. Egy az egyben mehetett volna kapura, ha Jarolim nem tisztáz előle.

38. perc: Genitónak villant a sárga.

35. perc: Genito középre tartó lövését védte Rost.

34. perc: egy veszélyes hamburgi beadás után némi zavar támadt a magyar együttes védelmében, de aztán végül sikerült eltakarítani a labdát.

32. perc: De Jongé a meccs első sárga lapja.

31. perc: Jarolim mintegy 30 méterről emelt kapura, a lefelé csapódó labdát a kispestiek kapusa tolta szögletre a léc alól. Érdekes jelenet volt.

Az utóbbi percekben helyzetig nem jutottak el a csapatok.

Abraham megsérült, de gyorsan meggyógyult.

Továbbra is a vendégcsapat tűnik kapura veszélyesebbnek, de az utóbbi percekben a Honvéd is felbátorodott, már nem csak védekezik a Kispest.

15. perc: Magasföldinek lőni támadt kedve, jól tette, még akkor is, ha 20 méterről nem találta el a németek kapuját, egy-két métert tévedett.

12. perc: Trochowski 22 méteres szabadrúgása után Tóth stoppolta le a labdát.

11. perc: Demel a büntetőterületen belül nemes egyszerűséggel felrúgta Ivancsicsot, a bíró sípja azonban néma maradt – pedig fújnia kellett volna.

8. perc: Demel szlalomozott be a tizenhatoson belülre, beadása után röviden tisztáztak a védők, ugyanakkor nem lett nagyobb baj a dologból.

Bárányos szemöldöke felrepedt, ápolják.

5. perc: feljegyezhettük az első kapura lövést, a hamburgi Trochowski próbálkozott 25 méterről, a labda két méterrel kerülte el Tóth kapuját.

A Hamburg kezdett jobban, beszorította a magyar csapatot, de helyzetet nem tudott kialakítani. A kispestienél egyelőre csak percekig van a labda.

1. perc: a Honvéd kezdte a meccset.


Percről-percre: Honvéd-Hamburg 2

Rafael van der Vaart csak a lelátón szorít (MTI)



Supka Attila, a Honvéd edzője bátor, nyíltsisakos futballt ígér a Hamburg ellen. A németek ásza, Rafael van der Vaar sérülésre hivatkozva nem játszik a Megyeri úti UEFA-kupa-mérkőzésen. Sokak szerint viszont az van az ügy hátterében, hogy a futballista nem akar pályára lépni ebben a nemzetközi sorozatban, mert ha ez megtörténne, később nem játszhatna az európai porondon a Valencia színeiben. A spanyolok élénken érdeklődnek iránta, ő is menne, a HSV vezetősége azonban – legalábbis egyelőre – nem akarja elengedni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik