Élet-Stílus

Ferenczi követte Rajczit a Barnsleyhoz

Rajczi Péter után egy másik magyar csatár, Ferenczi István is az angol másodosztályú bajnokságban szereplő Barnsleyba igazolt.

A nyolcszoros válogatott labdarúgó két és fél évre írt alá a szigetországi együtteshez. A két klub abban állapodott meg, hogy nem hozzák nyilvánosságra a játékos vételárát. A 30 éves csatár – aki a magyar élvonalban a Győrben, az MTK-ban, a Vasasban és a Debrecenben is megfordult – az őszt Zalaegerszegen töltötte, és öt góllal segítette a csapatát. Az NB I-ben összesen 206 mérkőzésen 74-szer volt eredményes.

Ferenczi légiósként is kipróbálhatta már magát, korábban a bolgár Levszki Szófiában, a német VfL Osnabrückben és a török Rizesporban szerepelt. Egy nappal korábban az újpesti Rajczi Péter is az angol második vonalban – a keddi játéknap után – 19. helyen álló Barnsley FC-hez igazolt, de ő fél évig csak kölcsönben szerepel az angol együttesnél.

Lipták Zoltán is Angliában folytatja pályafutását, a harmadosztályban szereplő Huddersfield félévre vette kölcsön a Pápa 22 éves középpályását. Vadócz Krisztiánt ugyancsak a szezon végéig adta át a francia AJ Auxerre a skót Motherwellnek. A 21 éves válogatott középpályás 2005-ben szerződött a burgundiai együtteshez a Budapest Honvédtól, de Jacques Santini vezetőedző, illetve utódja, Jean Fernandez nem számított rá a csapatában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik