Élet-Stílus

Ranieri búcsút intett a Parmának

Claudio Ranieri elhagyta az olasz Parmát, és várhatóan az angol Premier League-ben szereplő Manchester Cityhez szerződik.

Kapcsolódó linkek


chelsea.lap.hu
sport.lap.hu

A Chelsea egykori menedzsere szerdán mondott fel az olasz Parmánál, majd a klub közleményben búcsúzott el az 56 éves szakembertől: „Szeretnénk köszönetet mondani Ranierinek, értékes munkát végzett a klubnál, hiszen benntartotta a csapatot az élvonalban. Sok sikert kívánunk neki a jövőben.”

Ranieri februárban vette át a Parmát, amellyel végül a 12. helyen zárta a bajnokságot. A következő szezont várhatóan már Angliában kezdi el, a hírek szerint ő váltja az évad végén elbocsátott Stuart Pearce-t a Manchester City együttesénél. A hivatalos bejelentésre azonban a jövő hét végéig várni kell. Az olasz edző persze nem titkolja, érdekli a feladat.

„A Manchester City engem az évekkel ezelőtti Chelsea-re emlékeztet. Egy font elköltése nélkül hoztam össze egy jó gárdát, a semmiből értem el a Chlesea-csodát. Roman Abramovics a munkám kapcsán figyelt fel a klubra, ezután ömlött bele a pénz a csapatba, majd jöttek a világklasszis játékosok” – mondta Ranieri cseppet sem szerénytelenül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik