Élet-Stílus

Vébét akar nyerni Hamilton

A brit újonc nem sokkal az első Forma-1-es futamgyőzelme után már a világbajnoki címről beszélt. A száguldó cirkusz történetének Lewis Hamilton lehet az első pilótája, aki már az első évben felér a csúcsra.

Kapcsolódó linkek

forma1.lap.hu
sport.lap.hu

A 22 éves Hamilton vasárnap Montrealban egy kaotikus versenyen, végig megőrizve a hidegvérét, magabiztos győzelmet aratott. Diadalával átvette a vezetést összetettben a fiatal sztár, aki jelenleg nyolc ponttal vezet mclarenes csapattársa, a kétszeres világbajnok Fernando Alonso előtt. „A következő lépés értelemszerűen a világbajnoki cím lenne” – nyilatkozta a Kanadai Nagydíj után Hamilton.

A brit klasszis lett minden idők harmadik legfiatalabb futamgyőztese, csak Bruce McLaren és Alonso volt még nála is gyorsabb. Ő lehet az első brit bajnok Damon Hill 1996-os diadala óta. Az újonc azonban tisztában van azzal, hogy egy hullámvölgy vagy egy baleset keresztülhúzhatja a számításait. „Érdemes mindig észben tartani, hogy ez az első szezonom a Forma-1-ben. Felkészültem arra, hogy lesznek kevésbé jó szakaszai az idei szezonnak. Egyelőre azonban nagyon kiegyensúlyozottan versenyeztem, ami elsősorban a csapatnak és a segítőimnek köszönhető.”

Korábban soha senki nem nyert első F1-es szezonjában világbajnokságot, kivéve Giuseppe Farinát, a versenysorozat első (1950) bajnokát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik