Élet-Stílus

Wimbledon: Szávay a második akadályon is túljutott

Szávay Ágnes egy győzelemre van a főtáblától egyesben a wimbledoni Grand Slam-tornán, miután a selejtező második körében is nyert. Nagy Kyra visszont vereséget szenvedett, így ő kiesett.

Kapcsolódó linkek


tenisz.lap.hu
sport.lap.hu

A női világranglista 70. helyén álló magyar tehetség, aki a selejtező első fordulójában az új-zélandi Marina Erakovicot győzte le, kedden a brit Sarah Borwell-lel csapott össze, és győzte le két szettben, így már csak egy győzelemre van a főtáblától. A következő körben Szávay az üzbég Akgul Amanmuradovával találkozik majd. A leendő ellenfele a 143. helyen posztol a világranglistán, és az idei mérlege is jóval gyengébb, mint Szávayé. A 18 éves magyar lány 27 győzelem mellett kilencszer veszített, míg az üzbég 13-szor nyert és hétszer kikapott. Szávay egyébként a juniorok között már Wimbledon-győztesnek vallhatja magát, miután 2005-ben párosban diadalmaskodott.

Nagy Kyrának nem sikerült az újabb bravúr, két szettben vereséget szenvedett cseh ellenfelétől, míg Czink Melinda alanyi jogon szerepel a 128-as főtáblán. Kedden az is kiderült, hogy a férfiak és a nők között is a jelenlegi világelső, azaz a svájci Roger Federer és a belga Justine Henin kapja az egyes kiemelési számot a füves pályás GS-tornán.

Wimbledon, selejtező, 2. forduló:
Szávay-Borwell (brit) 6:4, 6:4
Strycova (cseh)-Nagy 7:6, 6:4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik