Élet-Stílus

Kisfilmmel a nagyvilágba

Tízezer eurós fődíjat és hollywoodi utazást nyer annak a rövidfilmpályázatnak a nyertese, amelyre bárki beküldheti bármilyen témájú és tartalmú, 1 és 7 perc közötti időtartamú kisfilmjét.

A Sony Pictures Entertainment akció- és kalandcsatornája, az AXN és a UPC által szervezett pályázatra beérkezett pályaműveket szakmai zsűri bírálja el, melynek tagja Andy Vajna producer, Török Ferenc, a Moszkva tér és a Szezon rendezője, valamint a számos díjat nyert Taxidermia alkotója, Pálfi György. A legjobb húsz kisfilmből szeptember folyamán Budapesten megrendezik az első, UPC-AXN Rövidfilm Fesztivált, ahol kiderül, ki nyeri az első díjazottnak járó 10 000 eurós fődíjat, és ki utazhat Hollywoodba, hogy ellátogathasson a filmkészítés egyik fellegvárába, a Sony stúdióiba is.

A fő díjazott a pénzjutalmon és az utazáson kívül nemzetközi népszerűséget is nyer, hisz a legjobb kisfilmeket a csatorna az egész közép-európai régióban, így Magyarországon kívül Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban, Romániában és Bulgáriában is műsorra tűzi.

A pályázat részletei a www.upc-axnfilmfestival.com weboldalon olvashatóak. A beküldési határidő 2007. augusztus 15.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik