Élet-Stílus

Simán jutott tovább a Skaliczki-csapat

Részt vehet a januári Európa-bajnokságon a magyar férfi kézilabda-válogatott, amely az idegenbeli sikert követően a selejtező visszavágóján is nyert a litván csapat ellen, Tiszaújvárosban.

Kapcsolódó linkek

kezilabda.lap.hu
sport.lap.hu

A magyarok múlt vasárnap 28-23-ra nyertek Kaunasban, így kényelmes helyzetben várhatták a tiszaújvárosi összecsapást. Most sem kellett izgulni, 5-0-val indított a Skaliczki-gárda. A biztos vezetés tudatában azonban könnyelműsködni kezdtek a hazaiak, a litvánok pedig felzárkóztak.

Egyenlíteni azonban nem tudtak, és állandósult a három-négy gólos különbség. A folytatásban sem sokat változott a játék képe, javarészt felváltva estek a találatok, Skaliczki László tanítványai olykor már a közönség szórakoztatására is figyeltek.

Csakhogy a hajrában gyorsítottak a vendégek, és majdnem egyenlítettek. Erre szerencsére nem került sor, így a magyar válogatott kettős győzelemmel, végül is könnyedén jutott tovább a selejtezőből.

A január 17. és 27. közötti norvégiai Európa-bajnokságon olimpiai kvótát, illetve olimpiai pótselejtezőt érő helyeket lehet kiharcolni.

Férfi Eb-selejtező, visszavágó:
Magyarország-Litvánia 31-30 (13-10)
Továbbjutott: Magyarország, kettős győzelemmel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik