Élet-Stílus

Alves vasárnap hét gólt rúgott, de eligazolna

Afonso Alves, a Heerenveen labdarúgója hét (!) gólt vágott be vasárnap a Heracles Almelo elleni holland bajnokin. A brazil csatár reméli, nem mindennapi teljesítménye felkelti a nagy klubok érdeklődését.

Kapcsolódó linkek


foci.lap.hu
sport.lap.hu

A hétszeres brazil válogatott csatárért, aki tavaly 34 góllal elhódította a holland gólkirályi címet, és az aranycipőért is versenyben volt, a nyáron is sorban álltak a Heerenveennél veretesebb klubok, ám a holland csapat által kért – nem túl reális összeget – egyikük sem volt hajlandó megadni. Afonso Alvesnek, mint elpanaszolta, ez nagyon rosszul esett, de nem sértődött meg, inkább rátett egy lapáttal, és nem mindennapi teljesítménnyel rukkolt elő vasárnap.


Alves vasárnap hét gólt rúgott, de eligazolna 1

Afonso Alves (balra) “mesterhetest” szerzett (Getty)




A brazil hét gólt szerzett a Heracles Almelo ellen 9-0-ra megnyert meccsen, s ezzel beállította a vonatkozó rekordot a holland első osztályban.

A 26 éves csatár a 10. és a 18. perc között mesterhármasig jutott, majd a második félidőben kilenc (!) percen belül még négyszer talált a kapuba. Vélhetően joggal reméli, hogy ezek után, a januári átigazolási időszakban az európai élklubok már nem garasoskodnak majd, ha vételáráról esik szó.


„Gólokra volt szükségem, hogy újra formába lendüljek, magabiztossá váljak. Most már igen optimista vagyok a jövőt illetően” – így a futballhétvége legjobbja, aki korábban Svédországban is játszott, hazájában pedig az Atlético Mineiro alkalmazottja volt. A válogatottban hét meccsen egy gólt szerzett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik