Élet-Stílus

Soproni Liga: megbotlott az éllovas

Két pontra csökkent a listavazető Honvéd a DVSC közötti differencia, miután előbbi hazai pályán kapott ki a Kaposvártól, míg utóbbi simán nyert a REAC otthonában. A Siófok 2-2-re végzett a még nyeretlen Tatabánya ellen, s ez a Balaton-partiak edzőjének állásába került.

Kapcsolódó linkek


magyarfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A Tatabánya közel járt első győzelméhez, ez azonban még sem jött össze, mert bár a Bányász kétszer is megszerezte a vezetést, a Siófok mind a kétszer egyenlített, másodszor Fülöp révén a 83. percben.

A döntetlen sem mentette meg Botos Antalt, a siófokiak edzőjét, akinek megköszönték a munkát. Nemes Ferenc elnök elmondta, amíg megtalálják az új szakvezetőt, a tréningeket Balogh Zoltán eddigi pályaedző irányítja – írta az MTI. „Sok sikert kívánok a siófokiaknak, köszönöm a lehetőséget, illetve az együttműködést a játékosoknak” – búcsúzott Botos.

Sopronban egyszerre két frissen kinevezett tréner debütált, Vincenzo Cosco a hazai, Vágó Attila a vendég Diósgyőr kispadján. Kettejük közül az utóbbi lehet elégedettebb, hiszen csapata Simon fejesgóljával tíz emberrel is győzött – a bajnokságban először! A listavezető Budapest Honvéd nem bírt a Kaposvárral, egy hajrában kapott góllal otthon bukott el, így két pontra csökkent az előnye a bajnok DVSC-vel szemben, miután a Loki simán, 4-0-ra nyert a REAC pályáján. „Bár az első félidőben igen sok helyzetet kihagytunk, elégedett vagyok az eredménnyel, s jól is játszottunk” – így Miroslav Beránek, a bajnok edzője.


Soproni Liga: megbotlott az éllovas 1

Milinte Árpádnak nem tudtak gólt lõni a Honvéd-játékosok (MTI)



Elégedett lehet Gellei Imre, a Paks nemrég kinevezett vezetőedzője is, mivel csapata a hajrában kétgólos hátrányt ledolgozva pontot szerzett Győrben. A Nyíregyháza hármat is elkönyvelhetett, mert bár a ZTE már a 2. percben megszerezte a vezetést a Szpari otthonában, a hazaiak Cornaci 70., illetve Vukadinovic 78. percben szerzett góljával végül fordítottak és nyertek.

Nyert a Fradi

Négy nyeretlenül megvívott mérkőzését követően ünnepelhetett újra győzelmet a Ferencváros az NB II Keleti csoportjában. A zöld-fehérek Mezőkövesdet „kapták el” az Üllői úton. Deme egy távoli lövéssel szerzett vezetést, majd Vincze Ottó szabadrúgásból volt eredményes, végül Bartha is betalált.

Soproni Liga, 11. forduló:
Nyíregyháza-ZTE FC 2-1 (0-1)
Gól:
Cornaci (70.), Vukadinovic (78.), ill. Koplárovics (2.)

FC Tatabánya-BFC Siófok 2-2 (1-0)
Gól:
Hajdú (12.), Sándor I. (60.), ill. Lakics (47.), Fülöp (83.)

REAC -DVSC-TEVA 0-4 (0-1)
Gól:
Kiss Z. (42.), Kouemaha (50.), Sándor T. (52.), Dzsudzsák (90.)
Kiállítva: Kapcsos (49., REAC)

Győri ETO FC-Paksi FC 3-3 (1-0)
Gól:
Nikolov (9.), Völgyi (61.), Bogdanovics (67.), ill. Tököli (53.), Balaskó (87., 11-esből), Márkus (91.)

FC Sopron-Diósgyőri VTK 0-1 (0-1)
Gól:
Simon (14.)
Kiállítva: Abass (64., DVTK)

Budapest Honvéd-Kaposvári Rákóczi 0-1 (0-0)
Gól:
Oláh (88.)

Pénteken játszották:
FC Fehérvár-Újpest FC 1-2

Hétfői program:
Vasas-MTK Budapest, 18:00

NB II, Keleti csoport, 9. forduló:
Ferencváros-Mezőkövesd 3-0 (1-0)
Gól:
Deme (25.), Vincze O. (69.), Bartha (82.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik