Élet-Stílus

BL: eltiltották a köpködőt

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) köpés miatt négy Bajnokok Ligája-mérkőzésről eltiltotta Eric Addót. A PSV védője bocsánatot kért, és azzal védekezett, hogy provokálták.

Kapcsolódó linkek


bajnokokligaja.lap.hu
sport.lap.hu

A PSV 28 éves vődője a Fenerbahce elleni Bajnokok Ligája-találkozón (0-0) köpte le ellenfelét, Semih Sentürköt. A jelenet ugyan elkerülte a játékvezetők figyelmét, a televíziós felvételeken azonban tisztán kivehető a köpés. Eric Addo ezért később bocsánatot kért, s tettét azzal indokolta, hogy ellenfele provokálta őt, sőt könyökkel meg is ütötte.

„Addo korábban mindig példamutatóan viselkedett, semmi panasz nem volt rá.
Semih Sentür valóban provokálta, persze a köpés semmilyen körülmények között nem elfogadható” – jegyezte meg Jan Reker klubigazgató, aki már előre jelezte, Addo kapjon bármilyen büntetést, a klubja nem él majd a fellebezés jogával. A török játékossal szemben az UEFA nem indított vizsgálatot.

Három fordulót követően az eindhoveni csapat – Dzsudzsák Balázs leendő klubja – négy ponttal a harmadik a csoportjában, míg a Fenerbahce öttel a második. Az első helyen az Inter (6) áll.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik