Élet-Stílus

Verhetetlen a Bayern, megszórták a bajnokot

A német rekordbajnok ott folytatta a bajnokságban, ahol az Eb-selejtezől előtt abbahagyta. A címvédő Stuttgart megalázó verést kapott Hamburgban, Dárdai Pálék egy fordulatos meccsen kikaptak a Werdertől, a Nürnberg pedig ötöt vágott a Frankfurtnak.

A csehek elleni már tét nélküli Európa-bajnoki selejtezőn Miroslav Klose nem játszott a német válogatottban, szombaton azonban, a Bayern bochumi szereplése előtt játékra jelentkezett. A Werdertől nyáron vásárolt csatár gólt ezúttal nem szerzett, akárcsak világbajnok ékpárja, az olasz Luca Toni, de a bajorok így is begyűjtötték a három pontot.

Ottmar Hitzfeld csapatát az sem zavarta meg, hogy a 10. forduló előtt a tabella 14. helyén álló VfL Bochum Grote ballábas lövésével hamar vezetést szerzett. A tudásbeli különbség miatt csak idő kérdése volt, hogy mikor fordítja meg a meccset a rekordbajnok.


Verhetetlen a Bayern, megszórták a bajnokot 1

Ribéry sarokkal volt eredményes (dpa)


A szépségdíjas egyenlítő találatot Franck Ribéry szerezte sarokkal a 35. percben, majd a második félidőben a francia átadásából Schweinsteiger volt eredményes. A Bayern veretlenül vezeti a tabellát, a sztárcsapat mérlegét mindössze két döntetlen csúfítja.

A címvédő Stuttgart az idei szezonban meg sem tudja közelíteni a az egy évvel ez előtt mutatott teljesítményét. A BL-ban is bukdácsoló együttes (2 meccs, 2 vereség) ezúttal a Hamburgban kapott egy sima négyest, és szépen lassan közeledik a kieső zónához. A hazaiak a horvát Ivica Olic mesterhármasával már az első félidőben eldöntötték a meccset.

A Nürnberg sem fukarkodott a gólokkal hazai pályán a Frankfurt ellen. A mérkőzés első találatát a vendégek lőtték, de ezt követően semmit nem tudtak kezdeni kupagyőztes rohamaival.

Dárdai Pált és a Hertha csapatát defenzív taktikával küldte pályára a fővárosiak edzője, és sokáig úgy is tűnt, hogy sikeres lehet Lucien Favre terve. A második félidőben azonban a remekül futballozó Diego vezérletével a Werder szétzilálta a berlini védőfalat. A Hertha csak 2-1-es hátrányban kezdett el bátrabban focizni, de a brémaiak ezt könyörtelenül kihasználták, és csak rajtuk múlott, hogy három gólt lőttek.

Bundesliga, 10. forduló:
Werder Bremen-Hertha BSC 3-2
Gól:
Almeida (57.), Rosenberg (62.), Andreasen (74.), illetve Gilberto (61.), Okoronkwo (92.)

Bayer Leverkusen-Borussia Dortmund 2-2
Gól:
Gekas (52.), Kiessling (86.), illetve Petric (41., 55.)

1. FC Nürnberg-Eintracht Frankfurt 5-1
Gól:
Hariszteasz (19.), Mintal (50., 64.), Misimovic (54. – 11-esből), Kennedy (82.), illetve Takahara (11.)

Hamburger SV-VfB Stuttgart 4-1
Gól:
Olic (7., 23., 35.), Mathijsen (60.), illetve Tasci (73.)
Piros lap: Pardo (Stuttgart, 45.)

VfL Bochum-Bayern München 1-2
Gól:
Grote (11.), illetve Ribéry (36.), Schweinsteiger (78.)

Hansa Rostock-FC Schalke 04 1-1
Gól:
Stein (56.), illetve Asamoah (33.)

Pénteken játszották:
FC Energie Cottbus-MSV Duisburg 1-2

Vasárnapi meccsek:
Hannover 96-VfL Wolfsburg 17
Karlsruhe-Arminia Bielefeld 17

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik