Élet-Stílus

Hátrányból fordított a Real Madrid

A királyi gárda hazai pályán az első percben gólt kapott a Deportivótól, de végül biztosan begyűjtötte a három pontot. A múlt héten Barcelonát leiskolázó Villareal ezúttal a másik arcát mutatta. A katalánok félgőzzel is elverték az újonc Almeriát.

A Primera División 10. fordulójának legnagyobb meglepetését okozta a múlt héten a Villareal együttese, amely hármat lőtt a Barcelonának. Egy héttel később azonban a forduló előtt a második helyen álló sárga tengeralattjáró egy sima négyest kapott Zaragozában.

A tabellát továbbra is a Real Madrid vezeti. A királyi gárda trénere a Deportivo la Coruna ellen a kispadra ültette Raúlt, helyette Saviola játszhatott Ruud van Nistelrooy mellett. A védelemből hiányzott Cannavaro, Heinze és Pepe, középen viszont az egészséges Sneijder posztján Higuainnak szavazott bizalmat.


Hátrányból fordított a Real Madrid 1

Raúl és Robinho: két gól (MTI/EPA)


A felforgatott Real-védelem már a harmadik percben kapitulált: a nyáron érkezett Metzeldert hagyta állva Xisco, majd Casillas mellett a hálóba helyezett. A Bernabeu közönsége nem sokáig búslakodott, büntetőből Nistelrooy pár perccel később egyenlített. Az első félidőről a két gólt leszámítva nem sok jót lehet elmondani. A Depor középpályája remekül szűrt, de támadásban nem voltak veszélyesek a vendégek. A Realban Saviola nem találta a helyét, és Higuain is gyenge napot fogott ki.

Az utóbbi játékost Schuster a szünetben le is cserélte. Saviola még kapott pár percet, de egy óra elteltével megelégelte a szenvedését a német tréner. A csereként beállt Raúl a 79. percben egy villámgyors kontra végén 2-1-re módosította az állást, és ezzel megtörte a Depor ellenállását. A hajrában Sergio megkapta a második sárgáját, majd a hétközi BL-meccsen kettőt vágó Robinho két védőt, majd a kapust is kicselezve állította be a 3-1-es végeredményt.

A Barcelona is hozta a kötelezőt, miután 2-0-ra legyőzte hazai pályán az Almeriát. Az újonc egy fél óráig kihúzta gól nélkül, ekkor azonban Henry közvetlen közelről belőtte negyedik bajnoki gólját. A katalánok szemmel láthatóan csak félgőzzel játszottak, de a győzelmük nem forgott veszélyben. A második hazai találatot, tizenegyesből a csereként beálló Messi szerezte.

Primera División, 11. forduló:
Real Zaragoza-Villarreal 4-1
Gól:
Oliveira (37.), Oscar (49.), D. Milito (66., 11-esből), Sergio Garcia (78.), illetve Pires (81.)
Piros lap: Pavón (88., Zaragoza)

Real Madrid-Deportivo La Coruna 3-1
Gól:
van Nistelrooy (7., 11-esből), Raúl (79.), Robinho (89.), illetve Xisco (3.)
Piros lap: Sergio (80., Deportivo)

Levante-Atlético Madrid 0-1
Gól:
Forlán (27.)

Osasuna-Valladolid 2-2
Gól:
Dady (72., 78.), illetve Rubio (36.), Sesma (51.)
Piros lap: Corrales (80., Osasuna)

Racing Santander-Getafe 2-0
Gól:
Serrano (40.), Jorge Lopez (74.)

Real Murcia-Recreativo Huelva 1-0
Gól:
Regueiro (47.)

FC Barcelona-Almeria 2-0
Gól:
Henry (36.), Messi (80. tizenegyesből)

Később:
Sevilla-Valencia 21

Szombati meccsek:
Athletic Bilbao-Real Betis 0-0
Real Mallorca-Espanyol 2-2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik