Élet-Stílus

Serie A: elverették a Juventust

Két vitatható tizenegyessel győzte le a Napoli a Juventust szombat este az olasz labdarúgó-bajnokság 9. fordulójában. A torinóiak elnöke feldúltan nyilatkozott a meccs után.

Kapcsolódó linkek


olaszfoci.lap.hu
sport.lap.hu

Az első félidőben csak helyzetekig jutottak a csapatok Nápolyban. Majd mindössze 38 másodperc telt el a második félidőből, amikor megszerezte a vezetést a Juventus, midőn az örökifjú Del Piero közelről a kapuba talált.

Ugyanakkor gyorsan válaszolt a Napoli: Gargano gondolt egy merészet, meglódult a középpályán, áthámozta magát három védőn, és Buffon mellett is ellőtte a labdát.


Serie A: elverették a Juventust 1

Alessandro Del Piero gólja nem sokat ért (AFP)



Ezután Bergonzi játékvezető játszotta a főszerepet, két vitatható tizenegyest is befújt a hazaiaknak. Előbb Chiellini szerelte láthatóan tisztán Lavezzit, majd Buffon szorításában Zalayeta esett el – a bíró szerint mind a két esetben szabálytalankodtak a Juve játékosai. Domizzi persze köszönte szépen, s gólra váltotta a büntetőket.

„A padról úgy tűnt, jogosak voltak a tizenegyesek” – magyarázta utóbb Edy Reja, a Napoli edzője. A Juventus elnökének, Giovanni Cobolli Giglinek persze merőben más erről a véleménye. „Teljesen egyértelmű, hogy egyik sem volt tizenegyes. A bíró vajon miért látta másként!?” – dohogott a „zebrák” vezetője. A lényeg, hogy a Juventus második vereségét szenvedte el a szezonban, jelenleg a második helyen áll, míg Napoli ideiglenesen feljött az ötödik helyre.

A nap másik találkozóján a Torino hazai pályán két góllal győzte le a Cagliari együttesét. A többi mérkőzésre vasárnap kerül sor.

Serie A, 9. forduló:
Napoli-Juventus 3-1 (0-0)
Gól:
(48.), Domizzi (62., 69., mindkettőt 11-esből), ill. Del Piero (46.)

Torino-Cagliari 2-0 (0-0)
Gól:
Rosina (70.), Ferri (86., öngól)

Vasárnapi program:
AC Milan-AS Roma, 15:00
Catania-Sampdoria, 15:00
Empoli-Atalanta, 15:00
Lazio-Udinese, 15:00
Palermo-Internazionale, 15:00
Parma-Livorno, 15:00
Siena-Reggina, 15:00
Genoa-Fiorentina, 20:30

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik