Élet-Stílus

Vb-selejtező: rosszul rajtoltak a brazilok

Az ötszörös világbajnok erejéből csak gól nélküli döntetlenre futotta Kolumbiában, a 2010-es vb-selejtezősorozat első körében – s az eredmény a brazilokra nézve hízelgő.

Kapcsolódó linkek


foci.lap.hu
sport.lap.hu

A mérkőzés 45 percces csúszással kezdődött, a kolumbiai fővárosban ugyanis leszakadt az ég, hatalmas özönvíz zúdult a pályára.

Nem tudni, hogy emiatt, vagy más okból, a lényeg, a Copa America-győztes, Kakával, Ronaldinhóval és Robinhóval felálló Brazília harmatos teljesítményt nyújtott az alaposan átalakított, rutintalan hazaiak ellen.

Ronaldinho lövésén – amely mellé ment –, valamint Mineiro távoli kísérletén kívül semmi különössel nem rukkoltak elő Dunga fiai, miközben a hazaiak uralták a játékot, fölényben játszottak, s több helyzetet is kidolgoztak.

A meccs elején Falcao Garcia szabadrúgásból veszélyeztetett, majd Wason Renteria tesztelte kétszer is Julio Cesart. A szünet után is a hazaiak voltak fölényben, de Freddy Grisales és Aldo Leao Ramirez veszélyes lövését is védte a brazilok jó formában lévő kapusa.


Vb-selejtező: rosszul rajtoltak a brazilok 1

Megúszták a vereséget a brazilok (AP)


Negyedórával a vége előtt Gilberto, a vendégek védője gyanús körülmények közepette szerelte a tizenhatoson belül Renteriát, a büntető azonban elmaradt, ráadásul az emiatt felháborodott hazai kapitányt, Jorge Luis Pintót kiállította a paraguayi játékvezető.

A 0-0-s végeredmény inkább a brazilokra nézve hízelgő, akik szerdán Ecuadort fogadják, míg a kolumbiaiak Bolíviában vendégszerepelnek.

Vb-selejtező:
Kolumbia-Brazília 0-0
Bogota, 45 000 néző, v.: Amarilla (paraguayi)
Kolumbia: Julio – Zuniga, Moreno, Mosquera, Velez – Carlos Sanchez, Amaya, Ferreira (Leao Ramirez, 56.), Castrillon (Grisales, 56.) – Falcao Garcia (Perea, 82.), Renteria.
Brazília: Julio Cesar – Maicon, Lucio, Juan, Gilberto – Mineiro, Gilberto Silva, Ronaldinho, Kaká (Afonso, 85.) – Robinho (Baptista, 63.), Vagner Love (Josue, 70.)

Korábbi eredmények:
Peru-Paraguay 0-0
Ecuador-Venezuela 0-1
Argentína-Chile 2-0
Uruguay-Bolívia 5-0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik