Élet-Stílus

Világbajnok a Tottenham kispadján?

A londoni együttes a szezon előtt Bajnokok Ligáját érő hely megszerzését tűzte ki célul a Premier League-ben, de egyelőre csak a tabella 17. helyén szerepel. Jürgen Klinsmann szívesen elvállalná a Tottenham Hotspur menedzseri teendőit, de csak abban az esetben, ha a klub teljesíti a feltételeit.

A játékosként 1990-ben világbajnok Klinsmann tavaly nyáron, a vébé után állt fel a német válogatott kispadjáról, és azóta nem vállalt munkát. Több klub és szövetség is szerette volna szerződtetni, de a német szakvezető sorban utasította vissza az ajánlatokat. A Los Angeles Galaxy (Beckham csapata), az FC Chelsea is érdeklődött, és legutóbb a Tottenham Hotspur kispadjára „ültették le” az angol illetve amerikai újságok.

Botladozik a Tottenham

Ez utóbbi nem is tűnik olyan valószínűtlennek. Játékosként Klinsmann másfél évet lehúzott a londoni csapatnál, amely jelenleg csak a jobb gólkülönbségének köszönheti, hogy nem kieső helyen áll. A White Hart Lane-en nincsenek is megelégedve Martin Jol munkájával, hetek óta cikkez a szigetországi sajtó a holland szakvezető esetleges menesztéséről.

Az angol Observer szerint a 43 éves Klinsmann hajlandó visszatérni a londoni csapathoz, de csak abban az esetben, ha a klub vezetői minden kívánságát teljesítik. A tárgyalások megkezdése előtt garanciákat vár arra, hogy a következő három évben a tulajdonosok nem válnak meg részvényeiktől.

Teljes kontroll

A Tottenham színeiben 56 meccsen 30-szor eredményes Klinsmann másik feltétele, hogy egyedül ő feleljen a klubnál zajló szakmai munkáért. „Nagyon nehéz úgy dolgozni, hogy a munkatársaid nem osztják az elképzeléseidet. A felelősség a tréner vállán nyugszik, így jobb ha az irányítás egy kézben összpontosul” – nyilatkozta a német tréner, aki pontosan emiatt nem fogadta el a Chelsea ajánlatát: „Ha az elnök intézi a játékosok igazolását, akkor már eleve vesztett helyzetben vagy.”

A Chelsea Klinsmann mellett a Sevilla tréneréért, Juande Ramosért is bejelentkezett. A csapatával az UEFA-kupában kétszer diadalmas edző azonban visszautasította a „szédítő” ajánlatot. Lapjelentések szerint a szakember évente 12 millió eurót keresett volna a londoniaknál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik