Élet-Stílus

Itthon kapott ki az U21-es válogatott

A Róth Antal szövetségi edző vezette U21-es magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtezőn 1-0-s vereséget szenvedett a vendég Fehéroroszországtól.

Kapcsolódó linkek

foci.lap.hu
sport.lap.hu

Jól kezdett a magyar csapat, de nem tudta gólra váltani a fölényét. Az első negyedóra végén aztán feljöttek a fehéroroszok, s a félidő végén meg is szerezték a vezetést: Kamarovszki egy szöglet után közelről fejelt a bal felső sarokba. A szünetet követően görcsösen erőlködött a fiatal válogatottunk, a szervezetten és jobban is játszó fehéroroszok tovább is növelhették volna előnyüket, de – szerencsére – kihagyták a helyzeteiket.

„Tudtuk, hogy komoly játékerőt képviselnek a fehéroroszok. Akarásban ugyan felvettük velük a versenyt, ugyanakkor játékban nem sikerült ez, görcsösen futballoztunk, főleg hátrányban. Nincs mit tenni, gratulálok az ellenfelünknek” – ismerte el Róth Antal szövetségi edző, hogy a vendégek megérdemelt győzelmet arattak. Érdekességképpen: ugyanúgy 1-0-ra nyertek mint a két csapat júniusi meccsén odahaza.

A csoportot Fehéroroszország vezeti 12 ponttal, a mieink kilenccel a második helyen állnak. A tíz csoport első helyezettjei, illetve a négy legjobb második jut tovább a rájátszásba, ahol oda-visszavágós párharcokat követően alakul ki a nyolcas döntő mezőnye.

U21-es Eb-selejtező, 8. csoport:
Magyarország-Fehéroroszország 0-1 (0-1)
Gól:
Kamarovszki (42.)

Az állás:
1. Fehéroroszország 12
2. Magyarország 9
3. Szerbia 7
4. Lettország 4
5. San Marino 0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik