Élet-Stílus

Giggs hosszabbított Manchesterben

Ryan Giggs egy évvel meghosszabbította szerződését: 2009-ig marad a Manchester United alkalmazásában, így jó esélye van arra, hogy megdöntse Sir Bobby Charlton klubrekordját.

Kapcsolódó linkek


angolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A legendás futballista 759 mérkőzésen viselte a „vörös ördögök” szerelését, s ezzel tartja a vonatkozó klubrekordot. Meglehet, már nem sokáig, a 727 találkozónál járó Ryan Giggs ugyanis 2009 júniusáig simán lehagyhatja a nagy elődöt. A walesi varázsló szerződése jövő nyáron járt volna le, ám kedden egy évvel meghosszabbította a kontraktusát az angol bajnoki címvédő Manchester Uniteddel.



Giggs hosszabbított Manchesterben 1

Ryan Giggs a MU élõ legendája (AP)



Giggs 14 évesen szegődött a klubhoz, és a felnőtt csapat tagjaként 18 jelentős címet nyert, közte kilenc bajnoki aranyat, négy FA-kupát, és egyszer, 1999-ben a Bajnokok Ligája-serlegét is magasba emelhette. A 33 éves játékos a walesi válogatott szerelését már szögre akasztotta, mint mondta, a jövőben már csak a MU-ra akar koncentrálni. „Igazán boldog vagyok, hogy sikerült hosszabbítanom. Jobban élvezem a futballt, mint valaha, és addig szeretnék itt maradni, ameddig csak lehetséges” – nyilatkozta Giggs.

Sir Alex Ferguson, a MU menedzsere is örömmel konstatálta, hogy egyik kedvenc labdarúgója – legalább – 2009-ig marad a csapatánál. „Ryan Giggsről lehetne megmintázni a klubhűség szobrát. Nagyszerű futballista, de ezt aligha kell bizonygatnom, s emellett a hozzállása is példaértékű, valamennyi fiatal játékos felnézhet rá” – így a skót edző.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik