Élet-Stílus

Ikszelt a Fradi a kupában

Az élvonalbeli Diósgyőr 3-1-re kikapott az NB II-es Kazincbarcika otthonában a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első felvonásán. A Debrecen és a Vasas idegenben felülmúlta alsóbb osztályú ellenfelét, míg a két élvonalbeli együttes párharcában a Fehérvár 1-1-es döntetlent ért el Győrben. A Ferencváros otthon ikszelt.

A Debrecen a bajnokságban a Honvéd botlásait kihasználva az élre állt, és a kupában is jól halad. A nyolcaddöntő első meccsén nem volt nehéz dolga a Beranek-csapatnak, a Kaposvölgye percek alatt kétgólos hátrányba került. A hétvégén „mesternégyest” szerző Kouemaha helyett ezúttal a macedón Sztojkov (3) és Rezes illetve Zsolnai volt eredményes.

A másodosztályban vitézkedő Kaposvölgye erejéből két szépítő gólra futotta, de idegenben nem sok esélye maradt a bajnoki címvédő ellen. A szintén az NB II-ben érdekelt Kazincbarcika jobban csinálta élvonalbeli ellenfelével szemben.

A másodosztályú gárda teljesen megérdemelten győzte le a Diósgyőrt, amely a második félidő elején emberhátrányba került. A KBSC FC addigra már vezetett, és az előnyét kihasználva Vitelki kiállítása után még rá is tett egy lapáttal. A DVTK ugyan talált még egy gólt, de a végére ismét kétgólos volt a különbség.

Az NB II-ben is egyelőre csak bukdácsoló Ferencváros élvonalbeli ellenfelet kapott, és csak saját magát okolhatja, hogy nem szerzett előnyt az odavágón. A 2-2-re végződő meccsen a Kaposvár mind a két gólját egy védelmi hiba után szerezte.

A Vasas a harmadosztályú Putnokot intézte el, a 3-1-es odavágó után a második mérkőzés már csak formalitás. Az élvonalbeli Győr-Fehérvár mérkőzésen 1-1-es eredmény született, a továbbjutás két hét múlva dől el.

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések:
Kaposvölgye (NB II) – DVSC-TEVA 2-5
Kazincbarcika (NB II)-Diósgyőri VTK 3-1
Putnok (NB III)-Vasas 1-3
Győri ETO-Fehérvár FC 1-1
Ferencváros (NB II)-Gabona Trans Kaposvár 2-2
Gyirmót (NB II)-Nyíregyháza 2-0
Budapest Honvéd-FC Sopron 2-1

Kedden játszották:
Szekszárd (NB III)- Integrál-DAC (NB II) 0-4 (0-2)

A visszavágókat november 6-án és 7-én rendezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik