Élet-Stílus

Márciusban bokszol Manny Pacquiao

Fülöp-szigeteki sajtóértesülések szerint szinte biztos, hogy a Manny Pacquiao 2008. március 15-én korábbi riválisával, a mexikói Juan Manuel Marquezzel csap össze, akivel 2004-ben meglepetésre döntetlenezett.

A rajongók és szakértők egybefüggő véleménye szerint októberben Juan Manuel Marqueznek kellett volna farkasszemet néznie Manny Pacquiaóval. A mexikói ökölvívó ugyanis márciusban legyőzte honfitársát, Marco Antonio Barrerát, és megkaparintotta a WBC nagypehelysúlyú világbajnoki övét. Ám hiába a rendezetlen ügy közte és a filippínó között – a két ökölvívó 2004-ben annak ellenére döntetlenezett, hogy Marquez az első menetben háromszor is padlóra került – nagyobb neve miatt Barrera kapta meg a visszavágási lehetőséget. A meccs azonban nem a szája íze szerint alakult, és a vártnál jóval gyengébb produkcióval – igaz, a 12 menetet végigállva – fejezte be hosszú karrierjét.

A bokszvilág újabb nemtetszését néhány napja az váltotta ki, hogy Pacquiao március 15-ei meccse kapcsán szóba hozták a WBC könnyűsúlyú övét birtokló David Diaz nevét, miközben Marquez a teljesen logikus ellenféljelölt, akivel a filippínó a leginkább kétesélyes meccset vívhatná.


Márciusban bokszol Manny Pacquiao 1

Egyszer már összefutottak, de akkor döntetlen lett a vége (AP)


Talán a rajongók és szakértők nyomása, talán Juan Manuel kompromisszumkészsége az oka, most azonban úgy tűnik, hogy mégis Marquez lehet a befutó. A Philboxing ugyanis majdnem biztosra veszi, hogy az HBO márciusi PPV gáláján Juan Manuel lesz PacMan ellenfele, s erre a konrétan Mexikói Gyilkosként is emlegetett Pacquiao tanácsadója, Rex “Wakee” Salud célozgatott.

“Majdnem mindenben megegyeztünk. Manny elégedett a pénzmennyiséggel, amit egy Marquez elleni meccsért ajánlottak, úgyhogy bele fog menni a csatába.” – nyilatkozta Salud. A megegyezés tehát biztosnak tűnik, ám lehetséges, hogy a bejelentésig egészen december 20-áig várni kell, ekkor érkezik ugyanis Pacquiao Los Angelesbe, hogy Bob Arummal és Oscar De La Hoyával közös megbeszélést illetve sajtótájékoztatót tartsanak.

Mint ismeretes, egy korábbi megegyezés alapján a Top Rank és a Golden Boy Promotions közösen birtokolja PacMan promóteri jogait, és Golden Boyos ellenfél esetén – mint Marquez – a két iroda közösen rendezi a filippínó gáláját. David Diaz azért kerülhetett szóba, mert ő a Top Rank bunyósa, ám aligha járhatott volna jobban Pacquiao vagy Arum a könnyűsúlyú bajnok választásával, PacMan meccsbevételéből ugyanis az ellenfél hovatartozásától függetlenül részesedik De La Hoya istállója.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik