Élet-Stílus

A visegrádi hobbitszállás lett az év épülete

Egy fürdőépület, egy sportcsarnok terve, valamint egy visegrádi családi ház és az Enersys cég budapesti székháza kapta meg az idén a Média Építészeti Díjat.

Az építészfórum.hu beszámolója szerint a zsűri és a közönség szavazatai alapján négy tervezőcsapat vihetett haza az idén harmadik alkalommal kiadott elismerést, amelyet nyilvános zsűrizés keretében ítélte oda a média képviselőiből álló zsűri. A közönség interneten szavazhatott a legjobbnak tartott építészeti tervre, illetve megvalósult épületre.

A visegrádi hobbitszállás lett az év épülete 1

Rudnai Eszter diplomamunkája

Idén összesen 82 pályázat érkezett a díjra, ezek közül az építészeti honlap látogatóinak szavazatai alapján 8 tervet és 8 megvalósult épületet választottak ki. Ezek kerültek az internetes közönség és a zsűri elé.

Az építészfórum.hu szakmai olvasói – akik másfél-két héten át adhatták le szavazataikat – Rudnai Eszter diplomamunkáját, vagyis egy, Valenciába álmodott fürdőépület tervét tartották a legjobbnak.

A visegrádi hobbitszállás lett az év épülete 2

A visegrádi hobbitszállás


Az Index olvasói egy napig szavazhattak a legszebbnek tartott, már megvalósult épületre. Az internetezők tetszését az előző évekhez hasonlóan egy családi ház nyerte el: Páricsy Zoltán – a portálon csak “hobbitszállásnak” titulált – visegrádi háza.

A visegrádi hobbitszállás lett az év épülete 3

Az Enersys székháza

Az újságírókból álló zsűri döntése alapján a megépült projektek közül az Enersys vállalat székháza, Nagy Csilla és Tóth Zoltán építész munkája kapott díjat.

A visegrádi hobbitszállás lett az év épülete 4

A pilisvörösvári uszoda terve


A terv kategóriában a 4ARCh építészcsoportnak ítélték oda az elismerést a Pilisvörösvár határába tervezett városi uszoda és sportcsarnok tervéért.

A zsűri elnöke Rózsa Péter (MTV – Kultúrház) volt, tagjai: Devich Márton és Sümegi Noémi (Heti Válasz), P. Szabó Ernő (Magyar Nemzet), Földes András (Index), Jakus Ibolya (HVG), Szalai Anna (Népszabadság) és Dániel András (Figyelő).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik