Élet-Stílus

Alonsónak kedves a Hungaroring

A McLaren és a világbajnok készen állnak a győzelemre a Magyar Nagydíjon, Alonsónak szép emlékei vannak a magyar pályáról.

Kapcsolódó linkek

fernandoalonso.lap.hu
sport.lap.hu

A McLarennél úgy gondolják, hogy esélyesek a győzelemre a Hungaroringen. A világbajnok Fernando Alonso számára különleges a magyar helyszín, 2003-ban nálunk szerezte első futamgyőzelmét:

“Nagyszerű volt győzni Németországban, remélem, meg tudom ismételni Magyarországon is. Szép emlékeim vannak erről a pályáról, mert Magyarországon szereztem az első futamgyőzelmemet, tavaly viszont nem volt valami jó! Nehéz verseny volt, a büntetés miatt a 15. helyről indultam, az élre jutottam és kiestem. Ennek ellenére mindig különleges lesz számomra a pálya, élvezni szoktam a versenyt” – mondja Alonso.

“Nagyon lassú pálya, és fizikailag is nagyon kemény a körülmények miatt, általában nagy a forróság. És a kanyarok miatt is, egyfolytában küzdeni kell a kormánnyal, jó tapadás kell a kigyorsításokhoz. Az autó eleje is stabil kell hogy legyen, mert így a lassú, hosszú kanyarokban is keményen lehet nyomni az alacsony sebesség ellenére is. Az MP4-22 eddig jól szerepelt az ilyen jellegű pályákon az idényben, bizakodva nézek a verseny elé” – magyarázza a spanyol.

A McLaren – és Fernando Alonso – valóban kiválóan, sőt fölényesen szerepelt a Hungaroringre hasonlító monacói pályán, meglátjuk, hogy nálunk is sikerül-e ugyanez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik