Élet-Stílus

Nagy Orsolya bronzérmes lett a vívó Eb-n

A harmadik napon megszerezte első érmét a magyar válogatott a kontinenstornán: a kardozó Nagy Orsolya bronzérmes lett Gentben.

Kapcsolódó linkek

vivas.lap.hu
sport.lap.hu

A magyar versenyző az elődöntőben 15-9-re kapott ki az orosz Jekatyerina Fedorkinától. A viadal honlapjának tanúsága szerint az asszó során végig Fedorkina vezetett, de Nagynak 8-9-ig esélye volt a döntőbe kerülés kiharcolására. A folytatásban azonban ő már csak egy találatot adott, miközben ellenfele hatot.

Nagy a csoportküzdelmeket öt győzelemmel zárta, majd a 32 között 15-14-re verte a lengyel Bogna Józwiakot, egy fordulóval később 15-6-ra a görög Vassziliki Vugiukát, a negyeddöntőben pedig ugyanennyire Pető Rékát.


Nagy Orsolya bronzérmes lett a vívó Eb-n 1

A magyar Nagy Orsolya (j) és az orosz Jekatyerina Fedorkina az elõdöntõben (MTI/AP)


“Annak ellenére, hogy alig kaptam tust a csoportmérkőzéseken, elég nehéz ellenfél jutott nekem a 32 között. Józwiak iszonyatosan kellemetlen vívó, nagyon keményen kellett küzdenem ellene. 14-13-nál, úgy érzem, elvettek tőlem egy tust, úgyhogy izgalmas lett a vége. Tudtam, ha nyerek, az nagy lökést adhat a folytatásra” – nyilatkozott az MTI-nek Nagy, aki ezt megelőzően 2001-ben és 2002-ben is harmadik volt Európa-bajnokságon.

“Már a csoportban nagyon jól vívott Orsi, tulajdonképpen ezt a formáját kellett átmentenie a táblára. A nagy asszója az első volt, a lengyel Józwiak ellen, utána már simábban mentek a dolgok. Önmagához képest mind a négy lány jól vívott ma, le a kalappal előttük” – értékelte a szakág eredményeit Nébald György, a kardozók szövetségi kapitánya.

Gent, Európa-bajnokság
Férfi párbajtőr:
1. Jeannet (francia)
2. Tagliaroli (olasz)
3. Kauter és Avgyejev (svájci és orosz)
5. Boczkó Gábor
…8. Imre Géza
…58. Kovács Iván
…61. Kulcsár Krisztián

Női kard, egyéni:
Az elődöntőben
Jekatyerina Fedorkina (orosz)-Nagy Orsolya 15-9
Szofija Velikaja (orosz)-Olena Homrova (ukrán) 15-11

A döntőben:
Fedorkina-Velikaja 15-14

1. Fedorkina
2. Velikaja
3. Nagy Orsolya és Homrova
…6. Pető Réka
…12. Varga Dóra
…15. Sznopek Gabriella

Ajánlott videó

Olvasói sztorik